Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 08:30:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Η γραφειοκρατία αναστέλλει… επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά
Η γραφειοκρατία αναστέλλει… επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά
Πηγή: Express.gr

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ μεγαλύτερες προσπάθειες για την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών. Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος PV LEGAL που καταδεικνύουν ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακόμη δρόμο για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των φωτοβολταïκών. Το πρόγραμμα παρακολουθεί επί δυόμισι χρόνια τις εξελίξεις σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάποιες χώρες παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ειδικά σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό τομέα, υπήρξαν θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Online αιτήσεις σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο, απλές διαδικασίες και υπηρεσίες μιας στάσης, ήταν μερικά από τα εργαλεία που διευκόλυναν την ανάπτυξη της αγοράς.
Σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα στην Ισπανία, πριν παγώσουν τελείως τα μέτρα ενίσχυσης των ΑΠΕ, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 89 εβδομάδες για την εγκατάσταση ενός μικρού συστήματος σε στέγες εμπορικών κτιρίων. Τα ίδια λίγο - πολύ ισχύουν και σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Βουλγαρία και η Βρετανία.
Η σύνδεση με το δίκτυο παραμένει το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις περισσότερες χώρες. Μακροχρόνιες διαδικασίες, ασαφείς κανόνες και αδικαιολόγητο υψηλό κόστος σύνδεσης είναι μερικά από τα προβλήματα που εντόπισε η πανευρωπαϊκή έρευνα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου