Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:33:06

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φωτοβολταϊκά 2014 arrow Κρήτη: Δρομολογείται από την περιφέρεια εταιρία λαϊκής βάσης για τις ΑΠΕ
Κρήτη: Δρομολογείται από την περιφέρεια εταιρία λαϊκής βάσης για τις ΑΠΕ
Πηγή: Express.gr

ΠOΛITIKEΣ πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κρήτης, με κυρίαρχη τη δημιουργία μιας εταιρίας λαϊκής βάσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενδεχόμενη συνεργασία με την Παγκρήτια Τράπεζα και τη ΔΕΗ, προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης (φωτό) κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για τον στρατηγικό σχεδιασμό του νησιού τα επόμενα χρόνια.
«Θα καταθέσουμε πρόταση για να αποβούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ κάποιου επιχειρηματία» απάντησε ο περιφερειάρχης σε όσους από την επιτροπή διαβούλευσης έθεταν θέμα για τον έλεγχο των ΑΠΕ και πώς θα γίνει ένας σχεδιασμός ώστε να μην υπάρξει στην Κρήτη πληθώρα από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες προανήγγειλε ο περιφερειάρχης για τον ορυκτό πλούτο και τους υδρογονάθρακες του νησιού τονίζοντας πως «δεν θα γίνει τίποτα στην Κρήτη ερήμην του λαού της και η Κρήτη θα έχει το μερίδιό της. Εμείς θα έχουμε λόγο και ρόλο σε όλα αυτά», ενώ αναφέρθηκε θετικά στον κ. Μανιάτη και την έρευνα που θα ξεκινήσει για τους υδρογονάθρακες νότια του νησιού.

Ειδικά για τις ΑΠΕ ο κ. Αρναουτάκης όταν ερωτήθηκε επιβεβαίωσε όσα είπε και δημόσια στην επιτροπή επισημαίνοντας ότι είναι σε επαφή με την Παγκρήτια Τράπεζα και τη ΔΕΗ έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να αξιοποιήσει η ίδια η Κρήτη τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πηγές ενέργειας, είτε αυτή είναι αιολική είτε ηλιοθερμική κ.ά.

«Θα μπορούσε να είναι μια εταιρία λαϊκής βάσης που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι πολίτες» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης και υπογράμμισε πως με το νέο έτος θα παρουσιαστεί αυτή η πρόταση. «Για μας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και οι ΑΠΕ», τόνισε ο περιφερειάρχης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου