Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 19:13:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Διευρύνεται η ομάδα των φορολογουμένων που μπορούν να ενταχθούν στην περαίωση
Διευρύνεται η ομάδα των φορολογουμένων που μπορούν να ενταχθούν στην περαίωση
Πηγή: Express.gr
 ΝΕΕΣ πρακτικές χρησιμοποιεί πλέον το Yπουργείο Οικονομικών για να αυξήσει τα έσοδα. Oπως είναι γνωστό, με τον εκτελεστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος διευρύνθηκαν οι ομάδες φορολογουμένων που μπορούν να υπαχθούν στο μέτρο της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Η επέκταση αφορά τις επιχειρήσεις με τζίρο από 20 έως και 40 εκατομμύρια ευρώ, τις εισηγμένες επιχειρήσεις στο Xρηματιστήριο και τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι υπόχρεοι στον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦMAΠ).
Oμως, στην εγκύκλιο που εξεδόθη προβλέπεται ότι όλοι αυτοί δεν απειλούνται απλά με έλεγχο αν δεν υπαχθούν στη ρύθμιση, αλλά η εφορία θα αρχίσει τον έλεγχο και στη συνέχεια θα θέσει το ερώτημα εάν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό της περαίωσης.

Συγκεκριμένα, κάθε ελεγκτικό κέντρο θα υποδείξει τις επιχειρήσεις, που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και θα ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες εφορίες. Οι ΔΟΥ με τη σειρά τους θα επιλέξουν τις υποθέσεις με βάση την εξής σειρά:
• Οι μεγαλύτεροι φορολογούμενοι.
• Οι φορολογούμενοι με περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ.
Κατόπιν, εκδίδεται εντολή ελέγχου και ο επιτηδευματίας καλείται στην εφορία. Ο ελεγκτής τού επιδίδει το εκκαθαριστικό της περαίωσης και θεωρεί τα βιβλία για έναρξη ελέγχου. Αν ο φορολογούμενος αποδεχθεί το σημείωμα μέσα σε πέντε μέρες, ο έλεγχος θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε. Αν το εκκαθαριστικό δεν γίνει αποδεκτό, τότε ο έλεγχος συνεχίζεται.
Για την ταχύτερη διεκπεραίωση όλων αυτών δίνεται η δυνατότητα το σημείωμα να εκδίδεται χειρόγραφα. Στη διαδικασία θα υπαχθούν και όσοι εντάχθηκαν στην περυσινή περαίωση, αλλά έχουν τουλάχιστον δύο δόσεις ληξιπρόθεσμες.
Oπως καθορίζεται με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών πρώτα θα επιδοθούν όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα και μετά θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, ώστε να δοθεί το μεγαλύτερο βάρος στην επίδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορολογούμενους.
Οι ΔΟΥ θα εκδώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και θα ειδοποιήσουν τα ελεγκτικά κέντρα για να τα παραλάβουν.
Σε κάθε περίπτωση οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ πρέπει να ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα των ελεγκτικών κέντρων για την ύπαρξη παραβάσεων.
Οι ελεγκτές θα ενημερώνουν τις επιχειρήσεις για τις ως άνω ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να τακτοποιηθούν αυτές εντός προθεσμίας πέντε ημερών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου