Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 14:27:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Προθεσμία πέντε ημερών για περαίωση
Προθεσμία πέντε ημερών για περαίωση
Πηγή: Express.gr
 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ πέντε ημερών από τη στιγμή που θα επιδοθεί το φύλλο ελέγχου θα έχουν περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι που είχαν αγνοήσει την προηγούμενη περαίωση για να ενταχθούν στη νέα περαίωση.

 

Την ίδια επιλογή θα έχουν και οι φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη διαδικασία. Αυτό προβλέπει απόφαση, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών και εισφορών που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Η εν λόγω παράταση αφορά τις κάθε είδους προθεσμίες παραγραφής που λήγουν την 31.12.2011.

Σε περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν ενταχθούν στην περαίωση, οι υποθέσεις που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα από τις εφορίες είναι οι εξής:

1. Φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα.

2. Επιτηδευματίες που εξαιρέθηκαν, επειδή είχαν περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ.

3. Επιτηδευματίες που από λάθος των τραπεζών περαίωσαν λιγότερες χρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του Yπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ θα εκδώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και θα ειδοποιήσουν τα ελεγκτικά κέντρα για να τα παραλάβουν. Η διαδικασία έκδοσης χειρόγραφων εκκαθαριστικών σημειωμάτων εφαρμόζεται κατ'Α αρχήν στις υποθέσεις επιτηδευματιών με ακαθάριστα έσοδα 20.000.000 ευρώ έως 40.000.000 ευρώ καθώς και στις υποθέσεις επιτηδευματιών οι οποίοι με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008, υπόκεινται σε φορολόγηση για την ακίνητη περιουσία.

Επίσης εντολή τακτικού ελέγχου προς τους ελεγκτές θα εκδίδεται και για τις υποθέσεις που έγινε αποδεκτό το εκκαθαριστικό σημείωμα του άρθρου 9 του ν. 3888/2010 αλλά δεν επήλθε περαίωση λόγω μη εξόφλησης της συνολικής οφειλής που προέκυψε από το εκκαθαριστικό σημείωμα και έχουν καταστεί ελεγκτέες λόγω μη καταβολής τουλάχιστον δύο ληξιπρόθεσμων δόσεων.

Οι ελεγκτές θα ενημερώνουν τις επιχειρήσεις για τις ως άνω ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να τακτοποιηθούν αυτές εντός προθεσμίας πέντε ημερών.

Σημειώνεται ότι στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του ν. 4002/2011 υπάγονται και οι υποθέσεις για τις οποίες έχει γίνει έναρξη του ελέγχου (θεώρηση των βιβλίων) πριν από τη δημοσίευση του ως άνω νόμου (22.8.2011) και δεν έχει εκδοθεί φύλλο ελέγχου ή πράξη αποτελεσμάτων. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου