Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 12:07:09

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Λήγει 11 Φεβρουαρίου η παράταση της περαίωσης
Λήγει 11 Φεβρουαρίου η παράταση της περαίωσης
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΙΣ 11 Φεβρουαρίου λήγουν οι κάθε είδους προθεσμίες που αφορούν την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, στο πλαίσιο του νόμου 3888/2010.

Η νέα προθεσμία αφορά την υποβολή σχετικών αιτήσεων από τους επιτηδευματίες και την αποδοχή στις αρμόδιες ΔΟΥ των εκδοθέντων ή εκδιδόμενων σημειωμάτων, καθώς και την υποβολή αιτήσεων επίλυσης των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων.

Η παράταση δόθηκε για να αντιμετωπισθούν περιπτώσεις επιτηδευματιών υπαγόμενων στις ρυθμίσεις περί περαίωσης ανέλεγκτων και ελεγμένων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις αυτές εντός των σχετικών προθεσμιών.

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη γραμμή των ελέγχων θα βρεθούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην περαίωση.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, συστήνεται ομάδα εργασίας για τον καθορισμό των κριτηρίων επιλογής των προς έλεγχο δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογιών των επιτηδευματιών.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από στελέχη του Yπουργείου Οικονομικών και τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων βασίζονται στη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου.

Τα κριτήρια καθορισμού του δείγματος ελέγχου επιχειρήσεων - επαγγελματιών:

• Ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως τη νομική μορφή, την κατηγορία των τηρουμένων βιβλίων, του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992, Α' 84), τον κλάδο ή τομέα δραστηριότητας, ανάλογα με την επικινδυνότητα και παραβατικότητα αυτού, την ύπαρξη παραβάσεων και παραλείψεων των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ύπαρξη στοιχείων από διασταυρώσεις του πληροφοριακού συστήματος ή από ελέγχους σε τρίτους υπόχρεους ή από τρίτες πηγές για απόκρυψη φορολογητέας ύλης ή διάπραξη φορολογικών αδικημάτων και την εν γένει φορολογική εικόνα και συμπεριφορά των υπόχρεων.

• Οικονομικά δεδομένα, όπως ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, καθαρά κέρδη ή ζημίες, συντελεστές μικτού και καθαρού κέρδους, δεδομένα από δηλώσεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας, καθώς και διαθέσιμα στοιχεία από βάσεις δεδομένων, στατιστική ανάλυση, εφαρμογή τεχνικών εξόρυξης δεδομένων και άλλες πηγές πληροφοριών.

• Χωροταξικά και χρονικά δεδομένα, όπως τόπος παραγωγής και διακίνησης, εποχιακές δραστηριότητες και τοπικές ιδιαιτερότητες.

Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας 10 στην Αθήνα και θα ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2011.

Μετά το πέρας των εργασιών της θα υποβάλει το πόρισμά της στον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και στον προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου