Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 17:45:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Ελεγχοι σε όσους δεν εντάχθηκαν στην περαίωση
Ελεγχοι σε όσους δεν εντάχθηκαν στην περαίωση
Πηγή: Express.gr
AYΣTHPOYΣ ελέγχους σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν επέλεξαν να ενταχθούν στην περαίωση αλλά και σε 14.000 φορολογούμενους που δεν έχουν καταβάλει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς από τους διευθυντές των 27 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.

 

Οι έλεγχοι θα γίνουν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν όσοι παρουσιάζουν «δυσαρμονία» με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

Οι έλεγχοι θα αφορούν και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ και ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου οι ΔΟΥ θα πρέπει να έχουν εκδώσει και να έχουν ταχυδρομήσει τα σημειώματα περαίωσης στους φορολογουμένους που υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση έως και τις 31.12. 2010.

Η προθεσμία για την περαίωση λήγει στις 28 Ιανουαρίου και μέχρι τώρα εισπράχθηκαν ποσά άνω του 1 δισ. ευρώ και βεβαιώθηκαν φόροι άνω των 2 δισ. ευρώ.

Eλεγχοι θα πρέπει να γίνουν σε όσους δεν είχαν καταβάλει το 2007 ΦΜΑΠ και εντοπίστηκαν στη συνέχεια, το 2008, από την υποχρεωτική υποβολή του Ε9, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου για την καταβολή του ΕΤΑΚ.

Η ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών πιέζει τους εφόρους να εντείνουν τους έλεγχους για μη απόδοση ΦΠΑ ειδικά στις επιχειρήσεις που δεν τον κατέβαλαν τον περασμένο Νοέμβριο. Θα καλούνται τηλεφωνικά για να προσέλθουν εντός 5 ημερών στην εφορία προκειμένου να καταβάλουν τον φόρο χωρίς πρόστιμα.

Ο στόχος που έχει τεθεί για τον Ιανουάριο είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς προβλέπει την είσπραξη καθαρών εσόδων ύψους 5,36 δισ. ευρώ, από τα οποία 2,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τον ΦΠΑ, 1,2 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος και πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την περαίωση.

 

 

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου