Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 08:21:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Με έκπτωση 10% η ολική εξόφληση της περαίωσης
Με έκπτωση 10% η ολική εξόφληση της περαίωσης
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΙΣ 31-12-2010 λήγει η προθεσμία καταβολής στις τράπεζες της δόσης μηνός Δεκεμβρίου ή της εξόφλησης με έκπτωση 10% των οφειλών της περαίωσης.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Yπουργείου Οικονομικών απέστειλε μέσω ταχυδρομείου τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για ολική εξόφληση με έκπτωση 10% επί του υπολοίπου που απομένει στην οφειλή μετά την αφαίρεση της προκαταβολής.
Η καταβολή αυτή γίνεται με την προσκόμιση της ειδοποίησης πληρωμής (δόσης ή ολικής εξόφλησης) και όχι του αρχικού εκκαθαριστικού που εκδόθηκε από τη ΓΓΠΣ.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε όσες επιχειρήσεις αποδέχθηκαν τον μήνα Νοέμβριο το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν. 3888/2010 καταβάλλοντας το 20% του συνολικά οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες.
Για τους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εμφάνισης και εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής της δόσης του Δεκεμβρίου, που τους απεστάλη ταχυδρομικά.
Η ΓΓΠΣ δεν προχώρησε στην έκδοση και αποστολή ταχυδρομικά ειδοποιητηρίου πληρωμής της επόμενης δόσης για τις επιχειρήσεις που:

α) Tον μήνα Νοέμβριο αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, καταβάλλοντας ποσά στις τράπεζες παραπάνω από μία φορά.
β) Tο υπόλοιπο της οφειλής περαίωσης είναι κάτω των δεκαπέντε ευρώ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται μετά τις 20/12/2010 στις αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ώστε να πληροφορηθούν την ακριβή εικόνα του υπολοίπου της οφειλής περαίωσης που έχουν ή τυχόν ποσά που πρέπει να τους επιστραφούν λόγω των πολλαπλών καταβολών στις τράπεζες τον μήνα Νοέμβριο.
Το Yπουργείο Οικονομικών αναμένει την είσπραξη 150 εκατ. ευρώ από την περαίωση, που θα προστεθούν στο ποσό των 673 εκατ. ευρώ που έχει εισπραχθεί.
Σημειώνεται ότι το Yπουργείο Οικονομικών έχει παρατείνει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου την προθεσμία υπαγωγής στην περαίωση, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης.
Συνολικά υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα έσοδα από την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας θα φθάσουν τα 800 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις αρχικές προσδοκίες. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου