Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 16:51:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Ξεπέρασαν τα 700 εκ. ευρώ τα έσοδα από την περαίωση
Ξεπέρασαν τα 700 εκ. ευρώ τα έσοδα από την περαίωση
Πηγή: Express.gr
 AIΣIOΔOΞOΣ για την πορεία των εσόδων έως το τέλος του έτους, με μικρές αποκλίσεις, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2011 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι το μέτρο της περαίωσης αποδίδει, καθώς έχουν εισπραχθεί έως τώρα πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως περίπου 435.000 φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί στην περαίωση και ότι έχει βεβαιωθεί ποσό 1,4 δισ. ευρώ.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι έως χθες οι επιστροφές ΦΠΑ είχαν ξεπεράσει τα 4,1 δισ. ευρώ και ότι έως το τέλος του έτους αναμένεται να επιστραφεί επιπλέον ποσό περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, είναι εφικτός ο στόχος των 51,4 δισ. ευρώ για τα έσοδα έως το τέλους του έτους (σήμερα υπολογίζονται στα 45,5 δισ. ευρώ), καθώς δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη τα έσοδα από τα τέλη των αυτοκινήτων, το ΕΤΑΚ του 2009 και ο ΦΜΑΠ του 2010. Σημειώνεται, πως το 11μηνο τα έσοδα αυξήθηκαν 5,1% έναντι του ετήσιου αναθεωρημένου στόχου 6%.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2011, ο Δ. Κουσελάς τόνισε πως η αύξηση των εσόδων κατά 4,9% δεν είναι άπιαστος στόχος, καθώς θα έχει επεκταθεί το πλέγμα κατά της φοροδιαφυγής, στο οποίο εντάσσεται και η έκδοση της φοροκάρτας, για την οποία –όπως είπε– θα δοθούν κίνητρα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί απ'Α όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία πολιτική τοποθέτηση, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Δεν ζητώ να στηρίξετε την κυβέρνηση ή τον προϋπολογισμό, αλλά να στηρίξετε τη χώρα για να μπορέσουμε από το 2011 να βγούμε στις αγορές, από το 2012 να μπει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και από το 2013 να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

 

Λ. Γαλανός 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου