Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 09:34:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow To Υπ. Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης για την περαίωση
To Υπ. Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης για την περαίωση
Πηγή: Express.gr
 Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που λήγει σήμερα. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης κάτι το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις εφορίες με την οποία τους ζητεί να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων περαίωσης στους φορολογούμενους που δεν το έχουν παραλάβει. Πρόκειται για επιτηδευματίες για τους οποίους δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα στοιχεία των επιτηδευματιών αυτών βρίσκονται στη διάθεση των εφοριών. Η ΓΓΠΣ έχει αποστείλει στις Δ.Ο.Υ αφενός προσωρινά εκκαθαριστικά σημειώματα που χρειάζονται έλεγχο πρίν αποσταλούν στους υπόχρεους, αφετέρου τα στοιχεία εκείνων για τους οποίους δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθεί ούτε προσωρινό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Στο μεταξύ στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών παρατίθενται οι προθεσμίες που ισχύουν έως τώρα για την υπαγωγή στην περαίωση. Αυτές είναι οι ακόλουθες:


ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

Περιπτώσεις έκδοσης / διόρθωσης Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων, επίλυσης διαφορών εκκρεμών υποθέσεων κ.λ.π.    Καταληκτικές Ημερομηνίες

1)    Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Σ.    Καταληκτική ημερομηνία αποδοχής 29/11/10.

2)    Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδίδονται από τις Δ.Ο.Υ.    Καταληκτική ημερομηνία έκδοσης 29/11/10 και χρόνος αποδοχής αυτών δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης.

3)    Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Σ. και στη συνέχεια διορθώνονται από τις Δ.Ο.Υ.      Καταληκτική ημερομηνία αποδοχής 29/11/10.

4)    Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδόθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. και στη συνέχεια διορθώνονται από τις Δ.Ο.Υ.       Καταληκτική ημερομηνία αποδοχής 17/12/10.

5)    Αίτηση για την επίλυση των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων άρθ. 11 του ν.3888/2010 (εκτός των πιο κάτω περιπτώσεων 6 και 7).     Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης και επίλυσης της διαφοράς  29/11/10.

6)    Αίτηση για την επίλυση των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων παρ. 13 άρθ. 6, παρ. 3 άρθ. 7 και άρθ. 8 ν.3888/2010, για Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Σ.    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης και επίλυσης της διαφοράς  29/11/10.

7)    Αίτηση για την επίλυση των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων παρ. 13 άρθ. 6, παρ. 3 άρθ. 7 και άρθ. 8 ν.3888/2010, για Εκκαθαριστικά Σημειώματα που εκδίδονται από τις Δ.Ο.Υ.    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης 17/12/10 και χρόνος επίλυσης της διαφοράς εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

8)    Αίτηση για την επίλυση των διαφορών της πιο πάνω περίπτωσης 6 επί διορθώσεων των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων από τις Δ.Ο.Υ.    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης 10/12/10 και χρόνος επίλυσης της διαφοράς εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

9)    Αίτηση για την επίλυση των διαφορών της πιο πάνω περίπτωσης 7 επί διορθώσεων των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων από τις Δ.Ο.Υ.    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης 17/12/10 και χρόνος επίλυσης της διαφοράς εντός δέκα (10) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

10)    Υποβολή Ειδικού Σημειώματος δήλωσης της λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων     (παρ. 6 άρθ. 12 ν.3888/2010).    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ειδικού Σημειώματος 29/11/10.

 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου