Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 18:20:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Εσοδα 439 εκατ. ευρώ από την περαίωση
Εσοδα 439 εκατ. ευρώ από την περαίωση
Πηγή: Express.gr
ΚΑΘ'Α ΟΔΟΝ για την επίτευξη του στόχου για συνολικά έσοδα 700 εκατ. ευρώ, φέτος, από τη ρύθμιση για την περαίωση φαίνεται να βρίσκεται το Yπουργείο Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη εισπράχθηκαν συνολικά 439 εκατ. ευρώ από 263.000 φορολογούμενους.

Η αισιοδοξία του υπουργείου πηγάζει και από το ότι μέσα σε μια ημέρα, την περασμένη Πέμπτη, εισπράχτηκαν 155 εκατ. ευρώ από 89 φορολογούμενους, στοιχείο που σύμφωνα με αρμόδια στελέχη ενισχύει την εκτίμηση ότι τα συγκεκριμένα έσοδα θα συνεχίσουν να εισπράττονται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών, το 97% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν με απευθείας πληρωμή μέσω τράπεζας, χωρίς να χρειαστεί ο φορολογούμενος να προσέλθει στη ΔΟΥ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχει ανταπόκριση από το 18% του συνόλου των 1,4 εκατ. σημειωμάτων που έχουν αποσταλεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση των φορολογουμένων έχει δώσει παράταση της προθεσμίας για συμμετοχή στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών μέχρι και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010.

Παράλληλα παράταση εννέα ημερών, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, δόθηκε στους φορολογούμενους και στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και οι υποθέσεις τους εκκρεμούσαν στα διοικητικά δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εστάλησαν 1.400.000 σημειώματα περαίωσης, ενώ για τεχνικούς λόγους άλλα 250.000 σημειώματα θα εκδοθούν με ευθύνη των αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες ήδη έχουν εφοδιαστεί με το απαιτούμενο λογισμικό. Πάντως, χθες, αρκετές εφορίες αρνούνταν να εκδώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους φορολογούμενους που ήθελαν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Oποιος συμφωνεί με το εκκαθαριστικό, μπορεί να περαιώσει επιλεκτικά όσα οικονομικά έτη αποφασίσει, με την προϋπόθεση ότι αφορούν συνεχόμενες ανέλεγκτες χρήσεις αρχής γενομένης από την πρώτη ανέλεγκτη χρήση.
Εφόσον το ποσό που απομένει μετά την προκαταβολή εξοφληθεί μέσα στον χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση 10% επ'Α αυτού.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την αποδοχή της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.
Εάν ο φορολογούμενος δεν συμφωνεί με τα ποσά του εκκαθαριστικού, απευθύνεται στην αρμόδια ΔΟΥ, πριν να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε καταβολή. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου