Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 18:53:33

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Πιθανόν να δοθεί παράταση στην περαίωση
Πιθανόν να δοθεί παράταση στην περαίωση
Πηγή: Express.gr
ANOIXTO άφησε το θέμα της παράτασης για την περαίωση ο γ. γραμματέας του Yπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα FM».

 

Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως αυτό θα συμβεί (η παράταση) μόνο εφόσον διαπιστωθεί αυξημένη συμμετοχή και ασκηθεί πίεση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει. Εάν υπάρξει πίεση, θα το εξετάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως και μετά την παρέλευση της 18ης Νοεμβρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, χάνοντας ωστόσο τα αρχικά ευεργετήματα.

Ο γ. γραμματέας του Yπουργείου Οικονομικών αναγνώρισε ακόμη ότι η έως τώρα η συμμετοχή των επιτηδευματιών είναι περιορισμένη και έχουν εισπραχθεί περί τα 100 εκατ. ευρώ από την περαίωση. Ο στόχος που είχε θέσει το Yπουργείο Οικονομικών αναφέρεται σε 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2010, δηλαδή μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί το 25% των υπολογιζόμενων εσόδων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος προσδιόρισε στα 4 δισ. ευρώ την προσαρμογή που θα απαιτηθεί από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009. Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε πως η υστέρηση εσόδων στον προϋπολογισμό 2010 δεν θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 στα επίπεδα του 15,4%, ο γ.γ. του Yπουργείου Οικονομικών είπε πως τα νέα στοιχεία αποκάλυψαν την κατάσταση που άφησε η Νέα Δημοκρατία και για το 2011 σημείωσε πως στόχος παραμένει η μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είπε πως θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ και τις μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλότερο συντελεστή. Oπως διευκρίνισε, για κάποια προϊόντα ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 11% θα αυξηθεί στο 13% και κάποια άλλα θα μεταφερθούν από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή του 23%. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου