Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 23:14:45

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Διορθώσεις για 185.000 εκκαθαριστικά
Διορθώσεις για 185.000 εκκαθαριστικά
Πηγή: Express.gr
NEA προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση των σημειωμάτων γίνεται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να υπάρχει σύνδεση με την –κατά περίπτωση– εφορία και ως εκ τούτου το σύστημα δεν είναι πάντα ενημερωμένο για τη φορολογική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί και η έκδοση 700.000 - 770.000 σημειωμάτων που αφορούν την περαίωση επιτηδευματιών, καθώς το Yπουργείο Oικονομικών ζήτησε να επανελεγχθούν ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη που θα οδηγήσουν σε ταλαιπωρία τους φορολογουμένους.

Το πρώτο πρόβλημα αφορά το ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ για τη διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά, το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμη στις εφορίες. Η σχετική ηλεκτρονική πύλη επρόκειτο να ανοίξει από την Τετάρτη και από το ΚΕΠΥΟ δηλώνουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ανοίξει τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί η καταληκτική προθεσμία της επόμενης εβδομάδας και στο Yπουργείο Οικονομικών σκέφτονται σοβαρά να δώσουν παράταση για τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα.

Ανάλογες προθέσεις υπάρχουν και για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η σχετική ρύθμιση είναι ελαστική και επιτρέπει υπαγωγή ακόμα και μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, που ήταν η 29η Οκτωβρίου. Ωστόσο, αυτό που ζητούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του εμπορίου είναι να μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου, χωρίς όμως να καταβάλουν τις σχετικές προσαυξήσεις, όπως ορίζει η διάταξη νόμου.

Στέλιος Κράλογλου 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου