Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 05:03:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Τρίπτυχο προϋποθέσεων για έκπτωση 10% στην εφάπαξ καταβολή της περαίωσης
Τρίπτυχο προϋποθέσεων για έκπτωση 10% στην εφάπαξ καταβολή της περαίωσης
Πηγή: Express.gr
 ΤΡΕΙΣ προϋποθέσεις θέτει το Yπουργείο Οικονομικών για την χορήγηση έκπτωσης 10% στην εφάπαξ καταβολή της περαίωσης. Oπως ορίζεται σε κείμενο οδηγιών προς τις εφορίες (αριθ. πρωτ.: Δ30Α 4034006 ΕΞ2010/4.11.2010), η έκπτωση χορηγείται εφόσον δεν υπάρχουν βεβαιωμένες όφειλες προς την εφορία και υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 500 ευρώ. Επίσης το ποσοστό της έκπτωσης θα υπολογίζεται εφόσον αφαιρεθεί από την εκκαθάριση της περαίωσης η προκαταβολή 20%.

Δηλαδή ο φορολογούμενος πρέπει πρώτα να πληρώσει το 20% της προκαταβολής και στη συνέχεια η έκπτωση θα υπολογίζεται στο υπόλοιπο μέρος της οφειλής. Στο ίδιο κείμενο το Yπουργείο Οικονομικών παρέχει και οδηγίες για τον καθορισμό των δόσεων σχετικά με τη ρύθμιση των βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία.

 

Για εφάπαξ πληρωμή της περαίωσης

 

Η έκπτωση 10% υπολογίζεται επί της οφειλής μετά την αφαίρεση του 20% της προκαταβολής. Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ ενώ απαιτείται η επίλυση των διαφορών με την εφορία τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης. Σε περίπτωση που το ποσό της περαίωσης είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ δεν χορηγείται η έκπτωση 10% και το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ, ταυτόχρονα με την επίλυση των διαφορών. Σε καμία περίπτωση το 20% που θα καταβάλλεται ως προκαταβολή δεν θα είναι μικρότερο των 500 ευρώ.

 

Για τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών

 

· Oταν το ποσό της περαίωσης είναι μέχρι 5.000 ευρώ, τότε το υπόλοιπο ποσό (πλην του 20% που καταβάλλεται άμεσα) θα πληρωθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 7 δόσεις μαζί με τη δόση της προκαταβολής). Το ποσό δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία δόση.

· Oταν το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, καταβάλλεται σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 9 δόσεις μαζί με τη δόση της προκαταβολής).

· Oταν το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 15.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δώδεκα ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 13 δόσεις μαζί με τη δόση της προκαταβολής).

· Oταν το ποσό της αρχικής βάσει συμβιβασμού συνολικής οφειλής που προκύπτει από την επίλυση των διαφορών είναι πάνω από 15.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δεκαοκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 19 δόσεις μαζί με τη δόση της προκαταβολής).

· Oταν το ποσό της ορχικής βάσει συμβιβασμού συνολικής οφειλής που προκύπτει από την επίλυση των διαφορών είναι πάνω από 20.000 ευρώ, καταβάλλεται σε είκοσι τέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 25 δόσεις μαζί με τη δόση της προκαταβολής). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου