Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 11:37:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Περαίωση 2011 arrow Νέες οδηγίες για την περαίωση
Νέες οδηγίες για την περαίωση
Πηγή: Express.gr
 OI χρήστες που είναι πιστοποιημένοι για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Yπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να δουν ηλεκτρονικά το εκκαθαριστικό της περαίωσής τους χωρίς να περιμένουν να τους ταχυδρομηθεί, ξεκαθαρίζει το υπουργείο με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την προαιρετική φύση της διαδικασίας και επισημαίνει ότι όσοι επαγγελματίες παραλάβουν εκκαθαριστικά και δεν επιλέξουν να υπαχθούν, δεν θα έχουν άμεσες επιπτώσεις και δεν θα δεχτούν άμεσα ελέγχους.

«Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων. Οι έλεγχοι θα μπουν σε κανονική λειτουργία και θα γίνονται στοχευμένα στο εξής με βάση το κριτήριο επικινδυνότητας κάθε επαγγέλματος», επισημαίνει το Yπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, η ΓΓΠΣ υποστηρίζει πως θα στείλει ειδικό λογισμικό στις εφορίες, ώστε από τις 10 Nοεμβρίου να διορθώνονται άμεσα τα λάθη και να εκδίδονται γρηγορότερα τα νέα εκκαθαριστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι έχουν ήδη καταγραφεί ειδικές περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δηλώνουν άγνοια περί της ύπαρξης φορολογικών εκκρεμοτήτων και κατ'Α επέκταση αμφισβητούν την ορθότητα του εκκαθαριστικού. Διευκρινίζεται ότι το μηχανογραφικό σύστημα έχει ήδη εξαιρέσει 1.697 φορολογούμενους που αντιστοιχούν σε 2.798 χρήσεις, λόγω απενεργοποιημένου ΑΦΜ ή αποβιωσάντων χωρίς κληρονόμο. Επίσης συνήθεις είναι και οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν αλλά ουδέποτε έγινε διακοπή εργασιών και κλείσιμο βιβλίων στη ΔΟΥ καθώς και επιχειρήσεων που παρ'Α ότι έκαναν διακοπή εργασιών, δεν έχουν ελεγχθεί από την εφορία και το δικαίωμα δεν έχει παραγραφεί. Oλες αυτές οι περιπτώσεις θεωρούνται φορολογικά ενεργές και το μηχανογραφικό σύστημα εκδίδει εκκαθαριστικό σημείωμα για όσες από τις υπαγόμενες στην περαίωση χρήσεις είναι ανέλεγκτες. Κάθε ένσταση ή αμφισβήτηση μπορεί να διευθετηθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ με την προσκόμιση των αναγκαίων αποδεικτικών.

 

 

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου