Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:14:45

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Πανελλαδικές 2016 arrow Πανελλαδικές 2014: Πρόβλεψη για σημαντική άνοδο των βάσεων
Πανελλαδικές 2014: Πρόβλεψη για σημαντική άνοδο των βάσεων
Πηγή: Express.gr
Για άνοδο βάσεων στα 4 από τα 5 Επιστημονικά Πεδία και συνωστισμό υποψηφίων όχι μόνο στις υψηλόβαθμες, αλλά κυρίως στις σχολές με μεσαίες βαθμολογίες και στα περιφερειακά τμήματα που έχουν αντιστοιχία με κάποιο κεντρικό πανεπιστήμιο προϊδεάζουν τα πρώτα στοιχεία των βαθμολογιών στις φετινές εξετάσεις. Στο 1ο Πεδίο αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων μέχρι 200 μόρια. Στο 2ο και 4ο Πεδίο, λόγω των βατών θεμάτων σε Μαθηματικά και Φυσική αναμένεται σημαντική άνοδος. Στο 3ο Πεδίο στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι Ιατρικές Σχολές (Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από τα 19.000 μόρια) ενώ στις υπόλοιπες θα υπάρξει αύξηση περί τα 200 μόρια. Στο 5ο Πεδίο δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις, αφού η καλύτερη επίδοση αντισταθμίζεται από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων. Καλύτερη και ακριβέστερη εκτίμηση θα μπορεί να γίνει όταν το υπουργείο ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών και την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης.

Φυσική και Ιστορία για αρίστους

Με θέματα για αρίστους, όπως κρίθηκαν αυτά που ετέθησαν στη Φυσική και την Ιστορία κατεύθυνσης, έκλεισε χθες ο φετινός εξεταστικός μαραθώνιος των έξι υποχρεωτικών μαθημάτων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ακολουθεί αύριο η εξέταση των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα υποχρεωτικό μόνο για όσους επιθυμούν την εισαγωγή στις σχολές Οικονομίας και Διοίκησης, και η εξέταση των ειδικών μαθημάτων από το Σάββατο 21 Ιουνίου. Καθώς η Ιστορία και η Φυσική είναι μαθήματα δεύτερης υψηλότερης βαρύτητας για την εισαγωγή στις σχολές του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου επιστημονικού πεδίου, τα δύσκολα θέματα θα ψαλιδίσουν τη γενικά καλύτερη -με βάση τα πέντε πρώτα μαθήματα- εικόνα των βαθμολογικών επιδόσεων σε σύγκριση με το 2013. Αυτό θα έχει ανάλογη επίπτωση στην πορεία των βάσεων εισαγωγής ανά πεδίο.

Ειδικότερα, για τα θέματα της Φυσικής, μάθημα δεύτερης υψηλότερης βαρύτητας για την εισαγωγή σε σχολές θετικών επιστημών και πολυτεχνεία, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών ανέφερε ότι «σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν αρκετά καλά, τόσο από πλευράς στόχευσης ως προς τις γνώσεις που πρέπει να έχουν αποκτήσει οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις σχολές αυτών των κατευθύνσεων, όσο και από πλευράς επιστημονικού ενδιαφέροντος και επιπέδου». Ομως, η ΕΕΦ επισημαίνει ότι «ο χρόνος των τριών ωρών είναι οριακός για την επεξεργασία των θεμάτων και ότι το Α3 ουσιαστικά επιδέχεται περισσότερων της μιας απάντησης». Στο ίδιο πλαίσιο κινείται το γραπτό σχόλιο για την «Κ» των καθηγητών του φροντιστηρίου Οριον: «Τα θέματα ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Τα θέματα Α και Β ήταν εύκολα χωρίς ασάφειες. Το θέμα Γ είχε κάποια πονηρά σημεία. Το τελευταίο ερώτημα έκρυβε παγίδες. Το θέμα Δ ήταν μεγάλο με αρκετή γεωμετρία και δύσκολες πράξεις. Κάθε ερώτημα ήταν ξεχωριστή άσκηση, με αποτέλεσμα να είναι χρονοβόρο. Αρα δεν υπήρχαν περιθώρια καθυστέρησης σε οποιοδήποτε υποερώτημα οποιουδήποτε θέματος».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου