Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:12:27

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Πανελλαδικές 2016 arrow Πρωταθλητές οι Ελληνες φοιτητές στα εκτός συνόρων Πανεπιστήμια
Πρωταθλητές οι Ελληνες φοιτητές στα εκτός συνόρων Πανεπιστήμια
Πηγή: Express.gr
Πάνω από 34.000 είναι οι Ελληνες φοιτητές που επέλεξαν να ακολουθήσουν το όνειρο τους εκτός συνόρων. Η μετανάστευση των νέων σε εξελιγμένη μορφή οφείλεται είτε ότι εισήλθαν σε σχολή πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους , είτε επειδή εκτιμούν ότι η φοίτηση σε Ελληνικά ΑΕΙ δεν θα έχει την επαγγελματική πορεία που ονειρεύονται μετά την αποφοίτηση τους μέσα στο δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον που διέπει τη χώρα μας, επιλέγουν να μεταναστεύσουν από τώρα παρά να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν μετά από 4-5 έτη ξεκινώντας κ πάλι απ την αρχή . 

Οκτώ στους δέκα (84 % ) επιλέγει να σπουδάσει σε ΑΕΙ χωρών της Ε.Ε της Νορβηγίας και της Ελβετίας , το 7,6 % επιλέγει να σπουδάσει στις ΗΠΑ και το Καναδά , το 5,6 % επιλέγει να σπουδάσει σε χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Σερβία , Ρουμανία κ.τ.λ), ενώ κάτω από το 1 % είναι αυτοί που επιλέγουν να σπουδάσουν σε χώρες όπως η Αφρική, Κίνα, Κεντρική & Νότια Αφρική . 

Η χώρα που συγκεντρώνει τους περισσότερους Έλληνες είναι η Βρετανία. Περισσότεροι απ τους μισούς που έχουν επιλέξει να μεταναστεύσουν σπούδασαν εκεί. Από τα πανεπιστήμια της προέρχεται το 50,97 % των βασικών τίτλων, το 69,21 των μεταπτυχιακών και το 51,01 % των διδακτορικών. Τη δεύτερη θέση έχει η Ιταλία με ποσοστό 11,25 % στα προπτυχιακά.

Έδαφος συνεχίζουν να κερδίζουν οι χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία & Ουγγαρία ) λόγο του οικονομικού κόστους διαβίωσης, κατοικίας & διδάκτρων καθώς και τη κατάργηση του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΕΚΑΤΣΑ) που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Στη Ρουμανία στη πόλη Ιάσιο σήμερα φοιτούν πάνω από 850 Έλληνες με κατεύθυνση κυρίως στην Ιατρική, Οδοντιατρική & Φαρμακευτική όπου δεν χρειάζονται εισαγωγικές εξετάσεις και το ετήσιο κόστος σπουδών δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ για τα δίδακτρα ενώ το 1 ευρώ ισοδυναμεί με 3  - 3,5 leu.Το κόστος για την ενοικίαση ενός 2χωρου ακινήτου 40-55 τμ στο κέντρο της πόλης 5 λεπτά με τα πόδια από τις σχολές στα γνωστά συγκροτήματα δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ, ενώ το κόστος διαβίωσης (φαγητό, καφέ κ.τ.λ ) βρίσκεται στο 1/3 με την Ελλάδα.

Η γειτονική Βουλγαρία & Σερβία επιλέγεται κυρίως για τις σχολές της ιατρικής χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις , στη πόλη Πλεβέν στη Βουλγαρία το κόστος σπουδών είναι 8.000 ευρώ / έτος . Το κόστος στη φοιτητική εστία είναι 50-70 ευρώ / μήνα, η ενοικίαση διαμερίσματος από 150-200 ευρώ / μήνα και η ενοικίαση δωματίου σε ιδιωτικό διαμέρισμα δε ξεπερνά τα 80 ευρώ / μήνα.

Βάση του κόστους σπουδών, διαβίωσης, κατοικίας καθώς και το επίπεδο του κάθε ΑΕΙ διαμορφώνεται το συνολικό κόστος που καλείτε να καλύψει η Ελληνική οικογένεια για την πραγματοποίηση των ονείρων των παιδιών τους.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να προσέχει στην επιλογή του πανεπιστημίου στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης διότι μόνο τα αγγλόφωνα πανεπιστήμια δεν χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΕΚΑΤΣΑ) βάση της απόφασης  70 / 28-11-2008 .

Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας
Διευθύνων Σύμβουλος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates A.E
 

ΧΩΡΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

ΔΥΑΡΙ: ΕΩΣ 250

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ: 50-70

ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ-ΔΥΑΡΙ:150-200

ΔΩΜΑΤΙΟ:80

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ :120

ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ –ΔΥΑΡΙ:220

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΝΟΜΙΚΗ –ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 25 ΤΜ: 625 *κοινόχρηστο μπάνιο & κουζίνα

STUDIO 30-35 Τ.Μ: 800-930 ΔΥΑΡΙ:1.900

ΓΑΛΛΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΕΣ-ΝΟΜΙΚΗ

ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ :550

*15 λεπτά από το ΑΕΙ & 20 Λεπτά με το metro Από την San Elise 

ΔΥΑΡΙ :ΑΠΟ 850

ΙΤΑΛΙΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ-ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 25 Τ.Μ: 500

*κοινόχρηστο μπάνιο & κουζίνα

STUDIO 30-35 Τ.Μ: 550-750

ΔΥΑΡΙ:ΑΠΟ 800 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου