Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 04:53:35

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Πανελλαδικές 2016 arrow Πτώση 10% στα φοιτητικά ενοίκια της Θεσσαλονίκης το 2013
Πτώση 10% στα φοιτητικά ενοίκια της Θεσσαλονίκης το 2013
Πηγή: Express.gr
Τουλάχιστον 3.000 καταχωρήσεις ακινήτων προς ενοικίαση πραγματοποιούνται- σε ετήσια βάση - στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με στόχο να βοηθηθούν οι πρωτοετείς - κυρίως - φοιτητές να βρουν το σπίτι που θα "στεγάσει" τη νέα τους ζωή. Η υπηρεσία εύρεσης στέγης, που εξυπηρετεί βασικές ανάγκες των φοιτητών, υπάρχει εδώ και μια εικοσαετία και από το 2007 και έπειτα, “εισήλθε” στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα (dps.web.auth.gr) είναι “ζωντανή” κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, τροφοδοτείται και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φοιτητών όχι μόνο από το ΑΠΘ, αλλά και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) καθώς και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊστάμενη του Τμήματος Σπουδών ΑΠΘ Ελένη Χρυσοβελίδου.

Για την καταχώρηση του ακινήτου τους στην παραπάνω ιστοσελίδα, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του Τμήματος (2310 991372, 995142, 997168, 994168) δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία (χρόνο κατασκευής του ακινήτου, αν είναι μεταχειρισμένο ή όχι, αν είναι σε κοντινή απόσταση από τα πανεπιστήμια κτλ). “Η προσπάθεια είναι να έχουμε την καλύτερη δυνατή περιγραφή” εξηγεί η κ. Χρυσοβελίδου και σημειώνει πως η υπηρεσία εύρεσης στέγης έγινε ηλεκτρονική από το 2007 και έπειτα για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πρωτοετείς να κάνουν τα πρώτα τους ... “βήματα” στην πόλη και το πανεπιστήμιο. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ, ο αριθμός των φοιτητών δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος, αφού οι εγγεγραμμένοι δεν έπεσαν ποτέ κάτω από τα 7.500 άτομα.

Απαντώντας στα παράπονα των μεσιτών ότι, η υπηρεσία εύρεσης στέγης του ΑΠΘ ακυρώνει τη δουλειά τους (σ.σ. ο σύλλογος των μεσιτών έχει αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας), η κ. Χρυσοβελίδου τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν ακυρώνεται η δουλειά των παραγόντων της αγοράς που απασχολούνται επαγγελματικά σε αυτόν τον κλάδο. “Η ιστοσελίδα μας δεν δημιουργήθηκε για να είναι ανταγωνιστική των μεσιτών” ξεκαθαρίζει, επισημαίνοντας ότι η συλλογιστική της επιτροπής ήταν να εκλείψει "το χάλι με όλα τα χαρτιά 'ενοικιάζεται' τα οποία βρίσκονταν παντού στην πανεπιστημιούπολη" Μάλιστα, στον σχετικό ιστότοπο υπάρχει και σύνδεσμος (link), ο οποίος "μεταφέρει" τον επισκέπτη σε ιστοσελίδα με πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας κτηματομεσιτών.

Στόχος του Τμήματος Σπουδών είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι πρωτοετείς και γι' αυτό το λόγο, ομάδες εθελοντών μεταπτυχιακών φοιτητών τους ενημερώνουν για ό,τι χρειάζονται.

Μείωση 10% των τιμών των ενοικίων

Οι τιμές των ενοικίων διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη έχουν σημειώσει πτώση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε, από την πλευρά του, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών αστικών συμβάσεων Θεσσαλονίκης Κώστας Τζάρος, προσθέτοντας ότι πολλοί είναι και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που είναι πρόθυμοι να διαπραγματευθούν προς τα κάτω την τιμή του ενοικίου. Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, οι ιδιοκτήτες φαίνεται ότι βάζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, "νερό στο κρασί" τους σχετικά με τη διαμόρφωση της τελικής τιμής του ενοικίου και οι ενοικιαστές πως "προσγειώνονται" στην πραγματικότητα, ζητώντας ό,τι πραγματικά χρειάζονται. Ο κ. Τζάρος τόνισε ότι η αναζήτηση κατοικίας από φοιτητές κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, πλέον, οι περισσότεροι ζητούν αυτόνομο διαμέρισμα.

Οι φοιτητές ψάχνουν οικονομικές λύσεις ενοικίασης διαμερισμάτων σε καλή κατάσταση με “ταβάνι” τα 250 ευρώ, είπε ο κ. Τζάρος. Οι περισσότεροι δε, δεν επιθυμούν να συγκατοικήσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου το 95% των αποκαλούμενων, στους κύκλους της αγοράς, “φοιτητικών” διαμερισμάτων, θα έχει νοικιαστεί. Ο κ. Τζάρος υπογράμμισε ακόμη πως όσοι ψάχνουν για διαμέρισμα, καλό είναι να απευθυνθούν στους επαγγελματίες της αγοράς, προκειμένου να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Προσοχή συστήνει και το ΚΕΠΚΑ

Την προσοχή των φοιτητών στην υπογραφή των συμβολαίων εκμίσθωσης ακινήτων εφιστά η γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ Ευαγγελία Κεκελέκη. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Κεκελέκη τόνισε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να υπογράφουν συμβόλαια που περιέχουν όρους που δεν κατανοούν ή με τους οποίους δεν συμφωνούν απόλυτα. Όπως είπε η κ. Κεκελέκη, υπήρξαν αναφορές περιστατικών στο ΚΕΠΚΑ για συμβόλαια ενοικίασης, τα οποία περιέχουν δυσμενείς όρους για τους ενοικιαστές, όπως “εάν ο ενοικιαστής διακόψει τη μίσθωση, πριν τη συμφωνημένη λήξη της ,υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια, μέχρι τη λήξη”. Τέτοιους όρους – συμπλήρωσε η κ. Κεκελέκη – τους διαγράφουμε.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου