Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 04:39:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές στη ΝΔ arrow Τρικυμιώδης πολιτική ζωή
Τρικυμιώδης πολιτική ζωή
Πηγή: Express.gr
Ο ANTΩNHΣ Σαμαράς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι ο έβδομος πρόεδρος της Ν.Δ. και ο πρώτος που εκλέγεται από τη βάση του κόμματος.

Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA).

Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίστηκε υπουργός Οικονομικών, ενώ από τον Νοέμβριο του 1989 έως τον Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία αποχωρεί λόγω της διαφωνίας του με τον τότε πρόεδρο του κόμματος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το 1993 ιδρύει την Πολιτική Aνοιξη και εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας. Παρέμεινε πρόεδρος της Πολιτικής Aνοιξης έως το 2004, οπότε επιστρέφει στης Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ευρωβουλευτής. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας.

Το 2007 εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεξελέγη πρώτος βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου