Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 03:32:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές στη ΝΔ arrow Την Κυριακή στήνονται 1.648 κάλπες για εκλογή της νέας ηγεσίας της Ν.Δ.
Την Κυριακή στήνονται 1.648 κάλπες για εκλογή της νέας ηγεσίας της Ν.Δ.
Πηγή: Express.gr
ΣTIΣ 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι «γαλάζιες» κάλπες για να αρχίσει η τελική διαδικασία για την εκλογή της νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν 1.039 εκλογικά κέντρα, με 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ άλλα 64 τμήματα θα στηθούν σε 8 ευρωπαϊκές χώρες και συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Χθες ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας δήλωσε την απόλυτη ετοιμότητα του κόμματος και τόνισε ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη και άψογη. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξουν exit polls, αλλά τα αποτελέσματα του 20% των τμημάτων θα δείξουν πού γέρνει η πλάστιγγα.

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ο κ. Σιούφας υπογράμμισε: «Oσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό». Συμπλήρωσε ότι «η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο, διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος» και τόνισε: «Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οργανώσουμε την εκλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολούθως ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι η διαδικασία θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί. Η πρώτη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θα αφορά τη συμμετοχή των πολιτών. Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Διευκρίνισε δε ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος σημειώνεται ότι τα αποτέλεσμα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο τρόπους: μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και με φαξ που θα έχει ειδικούς κωδικούς.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις των υποψηφίων για την ηγεσία, αλλά και οι δηλώσεις στήριξής τους.

Στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη τάχθηκαν οι βουλευτές Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ιωαννίδης, Σπύρος Γαληνός, Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης.

Επίσης, ανακοινώθηκε η στήριξη από 30 πρώην βουλευτές (Ν. Αγγελόπουλος, Κ. Αγοραστός, Γ. Αναγνωστόπουλος, Β. Βαρδαρίνος, Θ. Βασιλείου, Δ. Βλαχόπουλος, Θ. Βύζας, Π. Δελημήτσος, Π. Καββαδάς, Ηλ. Καλλιώρας, Χρ. Καλογήρου, Α. Καραγκούνης, Θ. Κατσιγιάννης, Κ. Καραμπίνας, Στ. Κελέτσης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Ν. Κορτσάρης, Π. Κωνσταντινίδης, Αθ. Παναγιωτόπουλος, Ν. Παπαδημάτος, Στ. Παπαδόπουλος, Αλ. Παρίσης, Νατάσσα Ράγιου, Ν. Τζήρος, Γ. Τρυφωνίδης, Φ. Τσαλίδης, Ν. Τσαρτσιώνης, Π. Φουντουκίδου, Κ. Κανελλοπούλου και Β. Μπουζιάλη).

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκαν οι πρώην βουλευτές Aρης Σταθάκης, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Μερόπη Καλδή, Κωνσταντίνος Ποτίδης, Δημήτρης Δημόπουλος, Νίκος Παπαφιλίππου, Κωνσταντίνος Γεωργολιός, Δημήτρης Βρεττάκος, Λευτέρης Παπαδημητρίου, Σίδερης Μιχάλης, Θόδωρος Σολδάτος, Αντώνης Καρπούζας και Βασίλης Χρυσής. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου