Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 05:17:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές στη ΝΔ arrow Εκλογές στη ΝΔ: Μάθε που θα ψηφίσεις στις 29-11-2009
Εκλογές στη ΝΔ: Μάθε που θα ψηφίσεις στις 29-11-2009
Πηγή: Express.gr
Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Κουμουτσάκο. «To τεχνικό πρόβλημα, που υπήρξε νωρίτερα στο δίκτυο του ΟΤΕ και έχει επηρεάσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη διαδικασία του ηλεκτρονικού συστήματος, (μετά από συνεργασία και ενεργοποίηση του ΟΤΕ), αποκαθίσταται σταδιακά» .  Με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής «θα παραταθεί κατά μία ώρα η ψηφοφορία, ακριβώς λόγω αυτής της δυσλειτουργίας που σημειώθηκε».  Η ψηφοφορία λοιπόν θα διαρκέσει έως τις  8 το απόγευμα (20.00) της Κυριακής, 29 Νοεμβρίου 2009.

Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικής εκλογής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7.00 ως τις 19.00. Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως της τυχόν διαφορετικής ώρας της χώρας, στην οποία κατοικούν οι ψηφοφόροι. Το πού ψηφίζετε (για όλους τους νομούς της Ελλάδας)  μπορείτε να το πληροφορηθείτε στα links που είναι στο τέλος του άρθρου.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία

Α. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρισή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.

Β. Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι – ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια – οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος ως τις 4 Οκτωβρίου 2009.

Γ. Όσοι ψηφίσουν θα καταβάλουν σε μέλος – κατά προτίμηση ταμία – Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος, το οποίο έχει επιλεγεί, το ποσό των δύο (2) Ευρώ.

Διαδικασία ψηφοφορίας

Α. Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του Κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Β. Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. (ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ / ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ)*

Στη συνέχεια παραδίδει το έντυπο, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητά του, στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί και διαγράφει τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό αριθμό του. Περαιτέρω, ο ψηφοφόρος καταβάλλει στο μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης που έχει ορισθεί για τον σκοπό αυτόν το προβλεπόμενο για τη συμμετοχή ή την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ποσό και προχωρεί στο μέρος της αίθουσας, όπου βρίσκεται η Εφορευτική Επιτροπή, για ν'Α ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Για την αναγνώρισή του ο ψηφοφόρος επιδεικνύει την ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής ή το διαβατήριο, ακόμη και αν αυτό έχει λήξει ή την άδεια οδήγησής του. Ο Πρόεδρος ή το μέλος της Επιτροπής που έχει αναλάβει τα σχετικά καθήκοντα καταχωρίζει τα στοιχεία του εκλογέα στην κατάσταση των ψηφισάντων, αφού επιβεβαιώσει ότι έχει προηγουμένως καταβάλει το προβλεπόμενο κατά τ'Α ανωτέρω ποσό της επιβεβαίωσης ή απόκτησης της ιδιότητας του μέλους για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Σε κάθε ψηφοφόρο παραδίδεται φάκελος, ο οποίος έχει σφραγισθεί και μονογραφηθεί από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια του παραδίδονται τα ψηφοδέλτια, με την υπενθύμιση ότι δεν τίθεται σταυρός προτίμησης. Ο ψηφοφόρος αποσύρεται στο παραβάν, επιλέγει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, το τοποθετεί στο φάκελο, σφραγίζει το φάκελο και τον ρίχνει στην κάλπη. Ο ψηφοφόρος αποχωρεί, αφού παραλάβει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία του και υπογράψει στην κατάσταση των ψηφισάντων.

Δ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύεται η παραμονή στους οικείους χώρους άλλων προσώπων, πλην των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής – συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών τους - του υπευθύνου για την εγγραφή ή επιβεβαίωση της εγγραφής των μελών, του προσώπου που είναι επιφορτισμένο με την είσπραξη του τέλους συμμετοχής και του ή των χειριστών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Εκλογή Προέδρου του Κόμματος

Α. Πρόεδρος του Κόμματος εκλέγεται όποιος από τους υποψήφιους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Β. Σε περίπτωση που ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και εφαρμόζονται και σ'Α αυτήν αναλόγως όλες οι διατάξεις που διέπουν τον τρόπο διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας. Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα του εκλέγειν έχουν μόνον όσοι επιβεβαίωσαν την εγγραφή τους ή ενεγράφησαν ως μέλη του Κόμματος κατά την πρώτη ψηφοφορία, και μάλιστα αποκλειστικώς και μόνο στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν προσέλθει κατ'Α αυτήν. Σε κάθε εκλογικό τμήμα η κατάσταση ψηφισάντων της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί τον εκλογικό κατάλογο της επαναληπτικής ψηφοφορίας.

Η λίστα με τα εκλογικά τμήματα για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία:
 
Εκλογικά Τμήματα Αθηνών
Εκλογικά Τμήματα Ανατολικής Αττικής
Εκλογικά Τμήματα Δυτικής Αττικής
Εκλογικά Τμήματα Πειραιώς
Εκλογικά Τμήματα Θεσσαλονίκης
 
 
Εκλογικά Τμήματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Αργολίδας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Αρκαδίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού 'Αρτας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Αχαΐας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Βοιωτίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Γρεβενών
Εκλογικά Τμήματα Νομού Δράμας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Δωδεκανήσων
Εκλογικά Τμήματα Νομού Έβρου
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ευβοίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ευρυτανίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ζακύνθου
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ηλείας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ημαθίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ηρακλείου
Εκλογικά Τμήματα Νομού Θεσπρωτίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ιωαννίνων
Εκλογικά Τμήματα Νομού Καβάλας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Καρδίτσας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Καστοριάς
Εκλογικά Τμήματα Νομού Κέρκυρας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Κεφαλληνίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Κικλίς
Εκλογικά Τμήματα Νομού Κοζάνης
Εκλογικά Τμήματα Νομού Κορινθίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Κυκλάδων
Εκλογικά Τμήματα Νομού Λακωνίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Λάρισας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Λασιθίου
Εκλογικά Τμήματα Νομού Λέσβου
Εκλογικά Τμήματα Νομού Λευκάδας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Μαγνησίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Μεσσηνίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ξάνθης
Εκλογικά Τμήματα Νομού Πέλλας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Πιερίας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Πρεβέζης
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ρεθύμνης
Εκλογικά Τμήματα Νομού Ροδόπης
Εκλογικά Τμήματα Νομού Σάμου
Εκλογικά Τμήματα Νομού Σερρών
Εκλογικά Τμήματα Νομού Τρικάλων
Εκλογικά Τμήματα Νομού Φθιώτιδας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Φλώρινας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Φωκίδας
Εκλογικά Τμήματα Νομού Χαλκιδικής
Εκλογικά Τμήματα Νομού Χανίων
Εκλογικά Τμήματα Νομού Χίου 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου