Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:39:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές στη ΝΔ arrow Δεν θα διεξαχθούν δημοσκοπήσεις εξόδου την ημέρα εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ
Δεν θα διεξαχθούν δημοσκοπήσεις εξόδου την ημέρα εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ
Πηγή: Express.gr
 

    Δεν πρόκειται να διεξαχθούν δημοσκοπήσεις εξόδου την ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου. Με ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέλη του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) θεωρούν ότι κατά την διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ ισχύουν ανάλογες συνθήκες με αυτές της αντίστοιχης διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007. «Όπως τότε έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι το εγχείρημα της καταγραφής της ψήφου με την μέθοδο exit poll ή/και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο είναι μεθοδολογικά / επιστημονικά παρακινδυνευμένο.

        Οι βασικοί λόγοι, σύμφωνα με τον ΣΕΔΕΑ, είναι ότι:

    -Δεν έχει γίνει γνωστό εγκαίρως το ακριβές πλαίσιο των εκλογικών κέντρων ώστε να είναι δυνατή η χαρτογράφηση τους και η επιλογή δείγματος εκλογικών κέντρων διεξαγωγής της έρευνας ώστε να διασφαλίζεται η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος που θα προκύψει εκείνη την ημέρα της εκλογής.

    -Δεν είναι καθορισμένο το μέγεθος και η γεωγραφική κατανομή του εκλογικού σώματος και δεν υπάρχει στη διάθεση των εταιρειών αρχείο ψηφοφόρων.

   

    «Κατόπιν όλων αυτών για την αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέλη του ΣΕΔΕΑ, δεσμεύονται να μην αναλάβουν οποιασδήποτε μορφής ερευνητικό εγχείρημα που αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 29 Νοεμβρίου 2009».

    Παράλληλα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θεωρούν καλό να μη δημοσιοποιηθούν δημοσκοπικά ευρήματα κατά την ημέρα της εκλογής και την προηγούμενη αυτής.-

    
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου