Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 12:03:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν τον Ιούλιο τα επιτόκια καταθέσεων - χορηγήσεων
Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν τον Ιούλιο τα επιτόκια καταθέσεων - χορηγήσεων
Πηγή: Express.gr
Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο επιτόκιο στις καταθέσεις μειώθηκε, ενώ τα επιτόκια χορηγήσεων στην καλύτερη περίπτωση παρέμειναν αμετάβλητα ή σημείωσαν μικρή άνοδο. Πιο αναλυτικά, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως ένα έτος -το οποίο περίπου αντιστοιχεί στο επιτόκιο ταμιευτηρίου- παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 0,41% και διαμορφώθηκε στο 3,48%. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 0,14% τον Ιούλιο του 2013, στο 2,26%.

Στις χορηγήσεις, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο, τον Ιούλιο του 2013, στο 14,64%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι ένα έτος παρουσίασε άνοδο κατά 0,87% και διαμορφώθηκε στο 7,50%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 7,42%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρουσίασε οριακή μείωση και διαμορφώθηκε στο 9,53%.

Τα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως ένα έτος παρουσίασαν πτώση κατά 0,13% μονάδες βάσης στο 7,13% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, πτώση κατά 0,14% στο 6,08% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και πτώση κατά 29 μονάδες βάσης στο 5,72% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως ένα έτος παρουσίασε οριακή άνοδο και διαμορφώθηκε στο 2,85%. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο, τον Ιούλιο του 2013, στο 5,55%.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου