Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:21:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο η μείωση καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες
Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο η μείωση καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες
Πηγή: Express.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος τον Ιούλιο το απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις τράπεζες επχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 288 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο, υποχωρώντας στα 162,386 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης των καταθέσεων είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2012 όποτε άρχισε η σταδιακή επιστροφή τους. Στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 έως και Μαρτίου 2013 εισέρρευσαν περίπου 8,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο από τον Απρίλιο άρχισαν να εμφανίζονται αυξομειώσεις, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρείται σταθερή υποχώρηση τους. Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις υποχώρησαν στο ναδίρ τον Ιούνιο του 2012 όταν είχαν μειωθεί στα 150,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σταθερές διατηρήθηκαν τον Ιούλιο οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες μειώθηκαν κατά 2,4% τον ίδιο μήνα, μετά την πολύ μεγαλύτερη πτώση τους κατά 7,6% τον Ιούνιο. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις τράπεζες της Κύπρου διαμορφώθηκαν στα 36,7 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι το Μάιο είχαν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο των 50,5 δισ. ευρώ.  Οι καταθέσεις μειώθηκαν τον Ιούλιο και στις ισπανικές (2,3%) και ιταλικές (1%) τράπεζες, ενώ παρέμειναν σταθερές στην Πορτογαλία. Τα στοιχεία αφορούν τις καταθέσεις σε όλα τα νομίσματα και δεν είναι εποχιακά προσαρμοσμένα, ενώ διαφέρουν ελαφρά από τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες. Δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία αυτά οι καταθέσεις από την κεντρική κυβέρνηση και άλλες τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η απόκλιση των στοιχείων που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος με τα στοιχεία της  ΕΚΤ οφείλονται σε διαφορετική μεθοδολογία.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου