Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 21:18:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η μείωση στα επιτόκια καταθέσεων - χορηγήσεων
Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η μείωση στα επιτόκια καταθέσεων - χορηγήσεων
Πηγή: Express.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων μειώθηκε κατά 0,11% στο 2,40%. Μεγαλύτερη μείωση εμφάνισε το επιτόκιο στις καταθέσεις ταμιευτηρίου, κατά 0,17%, και διαμορφώθηκε στο 3,89%. Όσον αφορά στα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρουσίασε πτώση, τον Ιούνιο του 2013, κατά 0,10% και διαμορφώθηκε στο 14,63%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος παρουσίασε περαιτέρω πτώση κατά 1,07% και διαμορφώθηκε στο 6,63%. Στα επιχειρηματικά δάνεια χωρίς προκαθορισμένη διάρκεια το μέσο επιτόκιο έμεινε αμετάβλητο στο 7,43%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρουσίασε πτώση κατά 0,36% και διαμορφώθηκε στο 9,60%.

Σύμφωνα με την ΤτΕ η μείωση αυτή του επιτοκίου οφείλεται εξολοκλήρου σε αναταξινομήσεις δανείων και δεν αντανακλά πραγματικές μεταβολές των επιτοκίων. Τα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρουσίασαν άνοδο κατά 0,18% μονάδες βάσης στο 7,26% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, άνοδο κατά 0,09% στο 6,22% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και άνοδο κατά 0,64% στο 6,01% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρουσίασε μικρή πτώση κατά 0,04% και διαμορφώθηκε στο 2,80%. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο, τον Ιούνιο του 2013, στο 5,54%.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου