Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:29:26

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Κύπρος: Δεν θα δημοσιοποιηθούν οι λίστες για τη φυγάδευση καταθέσεων
Κύπρος: Δεν θα δημοσιοποιηθούν οι λίστες για τη φυγάδευση καταθέσεων
Πηγή: ΑΠΕ  10/04/13-16:45

 Δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καταλόγου με τα ονόματα των περίπου έξι χιλιάδων προσώπων, που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, ύστερα από σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που έγινε υπό την προεδρία του, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για ανάγνωση και μελέτη από τους βουλευτές, καθώς, ανάμεσα στα πρόσωπα που αναφέρονται, υπάρχουν πολλοί που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο νόμιμων εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ζήτησε τη δημοσιοποίηση του καταλόγου, τονίζοντας ότι πρέπει να κατατεθούν στοιχεία για τον τελευταίο χρόνο, αλλά και για την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές, δηλαδή μετά τις 15 Μαρτίου.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης άφησε αιχμές ότι, στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, διαμορφώνεται πλειοψηφία για τερματισμό της εξέτασης από την Επιτροπή του θέματος της εξαγωγής καταθέσεων. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε έντονη διαφωνία για το ενδεχόμενο αυτό και επιφυλάχθηκε να μιλήσει μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη.

«Έχω πολλές επιφυλάξεις για το πού πάμε, εάν η Επιτροπή Θεσμών δεν αφεθεί να λειτουργήσει κανονικά» είπε ο κ. Συλλούρης. Πρόσθεσε δε, ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης θα συζητηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το θέμα της έρευνας σε βάρος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για ενδεχόμενη παραπλάνηση της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων ακούστηκαν απόψεις ότι δεν θα ήταν σκόπιμο ή πρόσφορο να εξεταστεί το θέμα του καταλόγου, δεδομένου ότι το ίδιο θέμα θα διερευνηθεί από την τριμελή ερευνητική επιτροπή, το έργο της οποίας αρχίζει τις επόμενες μέρες.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου