Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 12:45:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Οι Έλληνες διατηρούν καταθέσεις 31,9 δισ. δολ. στο εξωτερικό
Οι Έλληνες διατηρούν καταθέσεις 31,9 δισ. δολ. στο εξωτερικό
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΑ 31,9 δισ. δολάρια ανήλθαν οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό το Σεπτέμβριο του 2012, αυξημένες κατά 19,6 δισ. δολάρια ή 2,6 φορές έναντι του Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ειδικότερα, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης Αλ. Σεμετά, απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου, δήλωσε: «Το συνολικό ποσό των καταθέσεων των Ελλήνων μη τραπεζικών επενδυτών στο εξωτερικό αυξήθηκε από 12,3 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο 2008 σε 31,9 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο του 2012, που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 19,6 δισ. δολ. ή 2,6 φορές την αρχική τιμή του 2008».
Ο κ. Παπανικολάου ζήτησε να πληροφορηθεί από την Επιτροπή το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων, σημειώνοντας παράλληλα την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τον έλεγχο διαφυγόντων και μη φορολογημένων κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν κατά πόσο οι καταθέσεις που υφίστανται στο εξωτερικό είχαν φορολογηθεί στο κράτος διαμονής του επενδυτή. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου