Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:40:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Στα 68 δισ. ευρώ το σύνολο των καταθέσεων στην Κύπρο τον Φεβρουάριο
Στα 68 δισ. ευρώ το σύνολο των καταθέσεων στην Κύπρο τον Φεβρουάριο
Πηγή: ΑΠΕ  21/03/13-12:13

 Στο ποσό των 68 δισ. ευρώ ανερχόταν τον Φεβρουάριο το σύνολο των καταθέσεων, Κυπρίων και ξένων, στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Τα 20 δισ. ευρώ είναι καταθέσεις ξένων, εκ των οποίων περίπου τα 18 δισ. ευρώ είναι οι ρωσικές καταθέσεις. Οι καταθέσεις των Κυπρίων ανέρχονταν στα 48 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, μείωση των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας JCC που ελέγχει τις πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα προχθές αγοράστηκαν με εγχώριες κάρτες προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 4,1 εκατ. ευρώ, ενώ μια εβδομάδα πριν οι αγορές ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ (μείωση 22%). Οι τράπεζες, οι οποίες θα μείνουν κλειστές μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου, παρέχουν μετρητά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και πληρωμής (ΑΤΜ) από 600 έως 1000 ευρώ ημερησίως. «Οι προσπάθειες είναι τα ΑΤΜ να λειτουργούν κανονικά και να ανεφοδιάζουν τον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς. Όσο οι τράπεζες είναι κλειστές το πρόβλημα στην αγορά εντείνεται. Αναφορικά με τα καύσιμα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου διαβεβαιώνει για επάρκεια και στα 280 πρατήρια, τα οποία λειτουργούν κανονικά.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε στο ΡΙΚ ότι «οι πρατηριούχοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να πωλούν τοις μετρητοίς και να αποφεύγουν τις πιστώσεις». Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών διαψεύδει πληροφορίες ότι υπάρχουν μέλη του που δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Στον κλάδο του χονδρικού εμπορίου, οι προμηθευτές και οι λιανέμποροι διαπραγματεύονται κυρίως τοις μετρητοίς, ενώ αν η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί, τότε αναμένεται ότι και στο λιανεμπόριο οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο με μετρητά. Ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Οργάνωσης Βιοτεχνών Επαγγελματιών (ΠΟΒΕΚ) Στέφανος Κουρσάρης δήλωσε ότι η ρευστότητα άρχισε να εξαφανίζεται και πρόσθεσε ότι απόψε θα συνέλθει η γραμματεία της Οργάνωσης για να εξετάσει την κατάσταση.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου