Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 05:58:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Η επιστροφή καταθέσεων «ρίχνει» τα επιτόκια
Η επιστροφή καταθέσεων «ρίχνει» τα επιτόκια
Πηγή: Express.gr
Σε σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων καταθέσεων οδηγεί η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι τον Ιανουάριο το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο όλων των καταθέσεων σημείωσε μικρή πτώση και διαμορφώθηκε στο 2,81% από 2,85% που ήταν το Δεκέμβριο του 2012. Μεγαλύτερη υποχώρηση παρουσίασε το επιτόκιο για καταθέσεις με διάρκεια ένα έτος (το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο επιτόκιο ταμιευτηρίου) το οποίο διαμορφώθηκε στο 4,59% από 4,70% αντιστοίχως. Αντίθετα μικρή αύξηση στο 5,88% από 5,76% παρουσίασε το μέσο επιτόκιο όλων των δανείων.

Πιο αναλυτικά, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο, τον Ιανουάριο του 2013, στο 14,77%. Αντίθετα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος παρουσίασε άνοδο κατά 0,31% και διαμορφώθηκε στο 7,91%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρουσίασε πτώση κατά 0,06% και διαμορφώθηκε στο 7,46%, ενώ το μέσο επιτόκιο της αντίστοιχης κατηγορίας των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 10,03%. Τα μέσα επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρουσίασαν άνοδο κατά 0,28% στο 7,28% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, άνοδο κατά 0,18% στο 6,29% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και άνοδο κατά 0,33% στο 6,40% για τα δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρουσίασε οριακή πτώση κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στο 2,99%.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισροές καταθέσεων ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στο τέλος Ιανουαρίου οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών είχαν διαμορφωθεί στα 160,97 δισ. ευρώ, και, όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, θετικό είναι το γεγονός ότι από τον Ιούνιο και εντεύθεν έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις 16,17 δισ. ευρώ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου