Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 05:58:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Οι ΔΟΥ καλούν 18.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα
Οι ΔΟΥ καλούν 18.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα
Πηγή: Express.gr
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου 2013 έχουν 18.000 περίπου Έλληνες καταθέτες ξένων τραπεζών προκειμένου να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα λάβουν επιστολές για πληρωμή φόρου 45% επί της διαφοράς των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό και των εισοδημάτων που δήλωσαν.

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων είναι μέχρι στιγμής εξαιρετικά περιορισμένη καθώς από τους 25.000 φορολογούμενους που έχουν λάβει τα ειδικά ειδοποιητήρια, λιγότεροι από 7.000 χρησιμοποίησαν την ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και υπέβαλαν συμπληρωματικές δηλώσεις.
Αν και η επίσημη προθεσμία για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων έληξε χθες, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε σιωπηρή παράταση της διαδικασίας έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους φορολογούμενους που είτε αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη συμπλήρωση της εφαρμογής του TAXISnet είτε δεν πρόλαβαν εγκαίρως να μαζέψουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που έβγαλαν κεφάλαια άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό τη διετία 2009-2011 καλούνται να αποδείξουν ότι οι διαφορές εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι δικαιολογημένες και συνιστούν νόμιμα κεφάλαια τα οποία έχουν φορολογηθεί.
Ωστόσο, πολλοί φορολογούμενοι έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα στη συλλογή αποδεικτικών, όπως π.χ. βεβαιώσεις μερισμάτων, καθώς πολλές τράπεζες και εισηγμένες επιχειρήσεις δεν διατηρούν οργανωμένο αρχείο και καθυστερούν να κοινοποιήσουν τα σχετικά αποδεικτικά.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου