Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 11:44:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Αυξημένες κατά 643 εκ. οι καταθέσεις το Νοέμβριο του 2012
Αυξημένες κατά 643 εκ. οι καταθέσεις το Νοέμβριο του 2012
Πηγή: Express.gr
 ΣΤΑ 155,89 δισ. ευρώ ανήλθαν οι τραπεζικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες το Νοέμβριο του 2012, σημειώνοντας σε μηνιαία βάση αύξηση κατά 643 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Τον Οκτώβριο οι καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 155,25 δισ. ευρώ.

Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι η δειλή αλλά σταθερή επιστροφή καταθέσεων στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα συνεχίζεται σε μηνιαία βάση από τον Ιούνιο του 2012 και έπειτα, οπότε και υπήρξε η εκλογή σταθερής κυβέρνησης στη χώρα. Αθροιστικά από το τέλος Ιουνίου έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες περί τα 5,4 δισ. ευρώ, δίνοντας ανάσα στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα σε μια περίοδο όπου το ζήτημα της ρευστότητας αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο τόσο για τις τράπεζες όσο και για την ελληνική οικονομία συνολικά.

Νωρίτερα χθες η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ σε 161,4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της ΕΚΤ δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα και συνήθως παρουσιάζουν διαφορές από τα στοιχεία των κεντρικών τραπεζών κάθε κράτους-μέλους.

Για παράδειγμα, τα στοιχεία της ΤτΕ περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τον περασμένο Ιούνιο η «αιμορραγία» του τραπεζικού συστήματος έχει σταματήσει και η τάση μείωσης των καταθέσεων έχει αντιστραφεί. Ωστόσο, από τα υψηλά του Δεκεμβρίου 2009 έχουν μειωθεί κατά το 1/3 περίπου.

Στις περισσότερες από τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, οι καταθέσεις παρέμειναν σχετικά σταθερές, περιορίζοντας τους φόβους για κατάρρευση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 0,1% μετά από μείωση 2% περίπου τον Οκτώβριο και στην Ισπανία σημείωσαν αύξηση 0,8%. Στην Ιρλανδία μειώθηκαν κατά 0,7% και στην Πορτογαλία σημείωσαν οριακή αύξηση.

Κ. Παπαγρηγόρης

kpap@express.gr 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου