Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:10:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow «Καθ' οδόν» οι πρώτες ποινές για όσους δεν δικαιολογούν εμβάσματα εξωτερικού στην 3ετία
«Καθ' οδόν» οι πρώτες ποινές για όσους δεν δικαιολογούν εμβάσματα εξωτερικού στην 3ετία
Πηγή: Express.gr
 ΤΙΣ πρώτες ποινές σε όσους έστειλαν εμβάσματα  στο εξωτερικό την προηγούμενη 3ετία, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν με τα δηλωθέντα εισοδήματα,  ετοιμάζεται να επιβάλλει  το ΣΔΟΕ.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται εμβάσματα ύψους 7 δισ. ευρώ και εάν οι φορολογούμενοι δεν δικαιολογήσουν εγκαίρως τα ποσά αυτά ή δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση, τότε οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων και επιβολή φόρων και προστίμων για τα αδήλωτα εισοδήματα.

 

Η αρχική λίστα περιλάμβανε 54.000 πρόσωπα με εμβάσματα συνολικού ύψους 22 δισ. ευρώ στο διάστημα 2009 - 2011. Από αυτούς, υπό έλεγχο βρίσκονται 25.500, οι οποίοι σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ και το ΣΔΟΕ εμφανίζουν «προβληματικό» πόθεν έσχες, καθώς δεν δικαιολογούν τις καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

 

Το ΣΔΟΕ απόστειλε πρόσφατα προειδοποιητική επιστολή στους πρώτους 14.000 καταθέτες για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι φυγάδευσαν «μαύρο χρήμα» στο εξωτερικό και σύντομα θα αποσταλούν και άλλες 10.000 επιστολές στους υπολοίπους.

 

Με το ειδοποιητήριο καλούνται εντός 20 ημερών από τη λήψη του να δώσουν εξηγήσεις για τα κεφάλαια που είχαν στη διάθεσή τους και προκύπτουν με βάση τις δηλώσεις τους. Στο ίδιο διάστημα  οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία τους πλήρη φάκελο δικαιολογητικών με όλα τα αντίγραφα των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το 2004 αλλά και στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό ή που να αποδεικνύουν ότι το έμβασμα δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των τραπεζών.

Αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό είναι νόμιμα και έχουν πληρωθεί οι οφειλόμενοι φόροι και αν δεν κάνουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση για τα κεφάλαια αυτά, θα τους επιβληθεί φόρος με συντελεστή 45% μαζί με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

 

Η ΓΓΠΣ ενεργοποίησε την ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία καλούνται οι ύποπτοι φοροδιαφυγής να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκρυψαν και να πληρώσουν βεβαίως τους έξτρα φόρους. Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει υποβάλει δήλωση, στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας της πίεσης που ασκείται καθώς και η εφαρμογή  άνοιξε με καθυστέρηση.Του Στέλιου Κράλογλου

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου