Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 06:00:35

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Έκθετος φορολογικά ένας στους τέσσερις που έκαναν... εμβάσματα στο εξωτερικό
Έκθετος φορολογικά ένας στους τέσσερις που έκαναν... εμβάσματα στο εξωτερικό
Πηγή: Express.gr

ΣΤΗΝ αποκάλυψη ότι 1 στους 4 με εμβάσματα στο εξωτερικό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά, προχώρησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.  Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία,  έχει εντοπιστεί ένα ποσοστό περίπου 25% (περίπου 13.500 περιπτώσεις) από τη λίστα των 54.246 προσώπων με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, στο οποίο υπάρχουν αναντιστοιχίες με τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, διαβεβαίωσε τη Βουλή πως το υπουργείο θα ζητήσει από τα συγκεκριμένα πρόσωπα (φυσικά και νομικά) να δικαιολογήσουν τις αναντιστοιχίες και εφόσον δεν μπορούν, θα προχωρήσει στη φορολόγησή τους. Έκανε μάλιστα λόγο για «ένα μικρό περιουσιολόγιο», το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί παρά πολύ γρήγορα, καθώς –όπως είπε– «υπάρχει αίτημα αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου στην κοινωνία» και υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα η Βουλή θα έχει ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.  
Όπως προκύπτει από γραπτή απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα 54.246 φυσικά και νομικά πρόσωπα με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-12 ποσά συνολικού ύψους 22.209.295.375 ευρώ!

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινού, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα τον λόγο, το χρόνο και τον τρόπο δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, ενώ αναφερόμενος στη διαρροή ονομάτων, τόνισε πως «όσες περισσότερες λίστες διακινούνται τόσο καλύπτονται οι πραγματικοί υπαίτιοι διάπραξης των όποιων αδικημάτων». 

Λ. Γαλανός


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου