Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 06:00:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Στην "τσιμπίδα" της εφορίας 15.000 άτομα με καταθέσεις στο εξωτερικό
Στην "τσιμπίδα" της εφορίας 15.000 άτομα με καταθέσεις στο εξωτερικό
Πηγή: ΑΠΕ  05/10/12-12:01

Ραβασάκι από την εφορία θα λάβουν το επόμενο διάστημα 15.000 φορολογούμενοι που θα καλούνται να δικαιολογήσουν τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά των καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 45% επί του ποσού της διαφοράς που προκύπτει σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων συνολικά 54.546 φορολογούμενων οι οποίες την τελευταία διετία έβγαλαν στις ξένες τράπεζες περισσότερα από 22 δισ. ευρώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες. Οι φορολογούμενοι αυτοί από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις τους.

Έτσι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και έως το τέλος του Οκτωβρίου θα λάβουν ειδοποιητήριο από την εφορία προκειμένου να σπεύσουν να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν ή να πληρώσουν το φόρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των αποκλίσεων εισοδημάτων και καταθέσεων που έχουν προκύψει ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν επιβληθεί τελικά φόρος 45% επί των διαφορών το ποσό που μπορεί να εισπραχθεί ανέρχεται σε 2,250 δισ. ευρώ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου