Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:41:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Ο S&P υποβάθμισε σε «BB» την κυπριακή οικονομία
Ο S&P υποβάθμισε σε «BB» την κυπριακή οικονομία
Πηγή: Express.gr
ΣΕ υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά μία βαθμίδα, στο «BB» από «Β+», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ενώ θέτει την οικονομία της χώρας υπό καθεστώς «αρνητικής παρακολούθησης» (negative watch). Σύμφωνα με τον οίκο η κυπριακή οικονομία θα παραμείνει σε «αδύναμη δημοσιονομική πορεία», από τη στιγμή που το τραπεζικό της σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο, κυρίως εξαιτίας της υψηλής έκθεσής του στην Ελλάδα.

Ο οίκος στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας του τραπεζικού συστήματος της χώρας, με άμεσο στόχο οι κυπριακές τράπεζες να επιτύχουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ). Παράλληλα, πάντα κατά τη Standard & Poor's, θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και τρόικας, με τη Λευκωσία να αποδέχεται σειρά «αρκετών σκληρών» μέτρων προκειμένου να επιτύχει την επιθυμητή ισορροπία στα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Η Standard & Poor'Αs εκτιμά ότι το κυπριακό χρέος θα ενισχυθεί τουλάχιστον κατά 10% εντός της διετίας 2012-13, φθάνοντας έως τα τέλη του 2013 στο 108% του ΑΕΠ, ενώ εάν δεν υπολογιστεί το κόστος στήριξης του τραπεζικού τομέα, το έλλειμμα θα υποχωρήσει στο 3,5% του ΑΕΠ μεταξύ 2012 και 2014 από 6,3% του ΑΕΠ που ήταν το 2011. Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις του οίκου και για την κυπριακή οικονομία, για την οποία προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί κατά 1,5% τόσο φέτος όσο και εντός του επόμενου έτους.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου