Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 11:27:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Citi: Πιθανή κατά 90% η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Citi: Πιθανή κατά 90% η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Πηγή: ΑΠΕ  26/07/12-11:49

Πιθανή κατά 90% θεωρείται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής τράπεζας Citi, στην οποία τονίζεται ότι το πιθανότερο είναι να εγκαταλείψει η Αθήνα το ενιαίο νόμισμα μέσα στα επόμενα δύο με τρία τρίμηνα.
Οικονομολόγοι της τράπεζας τοποθετούσαν προηγουμένως τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μεταξύ 50% και 75%.

Στην έκθεση, με ημερομηνία 25 Ιουλίου, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα με e-mail, αναφέρεται πως η τράπεζα περιμένει ότι η Ιταλία και η Ισπανία θα προσφύγουν επισήμως στην ΕΕ και το ΔΝΤ, πέραν της βοήθειας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχει ήδη ζητήσει η Μαδρίτη.

"Παραμένουμε απαισιόδοξοι για την κρίση στην ευρωζώνη", τονίζουν οι οικονομολόγοι της Citi, σύμφωνα με τους οποίους μέσα στα επόμενα χρόνια οι εξελίξεις στην ευρωζώνη θα είναι ένα μίγμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση (Ελλάδα), ευρείας αναδιάρθρωσης κρατικού και τραπεζικού χρέους (Πορτογαλία, Ιρλανδία και ενδεχομένως Ιταλία, Ισπανία και Κύπρος) με περιορισμένη μόνο κοινή ανάληψη του δημοσιονομικού βάρους.

Οι αναλυτές της Citi περιμένουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομία στην περιφέρεια της ευρωζώνης θα πυροδοτήσει νέες υποβαθμίσεις μέσα στα επόμενα δύο ή τρία τρίμηνα. Έτσι, βλέπουν υποβάθμιση κατά τουλάχιστον μια βαθμίδα από τουλάχιστον ένα μεγάλο οίκο αξιολόγησης, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Εκτός ευρωζώνης, η Citi περιμένει υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας κατά μια βαθμίδα μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια, ενώ εκτιμά ότι η Βρετανία είναι πιθανό να χάσει το τριπλό της Α την ίδια περίοδο.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου