Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 08:56:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Φέκτερ: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ
Φέκτερ: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ
Πηγή: ΑΠΕ  24/07/12-13:30

Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συζητείται αυτή τη στιγμή, αποσαφήνισε κατηγορηματικά η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της, πριν την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Σχολιάζοντας τους προχθεσινούς ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, πως μια έξοδος της Ελλάδας έπαψε πλέον να τρομάζει, η κ. Φέκτερ (που προέρχεται από το -συγκυβερνών με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα) τόνισε πως αναμένεται η έκθεση της τρόικας, το Σεπτέμβριο, η οποία θα διαπιστώνει κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το «πρόγραμμά της», με τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων και τις μεταρρυθμίσεις, και τότε θα μπορέσουν να υπάρξουν διαβουλεύσεις, για το τι θα γίνει με την καταβολή της βοήθειας.

Πάντως, η Αυστριακή υπουργός επισήμανε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές παραλήψεις από τους Έλληνες, υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι μεταρρυθμίσεις και ειδικά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπάρχει στασιμότητα.

Κατά την άποψή της, αν το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της βοήθειας και σημειώνει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, επισήμανε σε δηλώσεις του πριν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, πως υπάρχουν δεσμεύσεις που η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει, διαφορετικά δεν θα της δοθούν χρήματα.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομίας Ράινχολντ Μίτερλενερ (επίσης του Λαϊκού Κόμματος), ο οποίος εξέφρασε δυσαρέσκεια που η έκθεση της τρόικας και η λήψη αποφάσεων μετατίθεται για το φθινόπωρο.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου