Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 15:13:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Στο 0,75% μείωσε το βασικό της επιτόκιο η ΕΚΤ
Στο 0,75% μείωσε το βασικό της επιτόκιο η ΕΚΤ
Πηγή: Express.gr
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα τη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 0,75%, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει διαμορφωθεί ιστορικά το επιτόκιο της ΕΚΤ, το οποίο από το Δεκέμβριο του 2011 είχε διαμορφωθεί στο 1%. Ετσι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος θα μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,75%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ με την πράξη που πρόκειται να διακανονιστεί στις 11 Ιουλίου 2012.

Επίσης το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Ιουλίου 2012. Το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,00%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ στις 11 Ιουλίου 2012.

Αναλόγως αναπροσαρμόζονται όλα τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων που είναι συνδεδεμένα με τα βασικά επιτόκια του ευρώ. Μετά την ανακοίνωση της ΕΤΚ το ευρώ υποχώρησε στα 1,2434 δολάρια ενώ το πρωί είχε ανοίξει στα 1,2545. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου