Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 14:53:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Κρούγκμαν: Οι ελληνικές εκλογές δεν διευθέτησαν τίποτε απολύτως
Κρούγκμαν: Οι ελληνικές εκλογές δεν διευθέτησαν τίποτε απολύτως
Πηγή: Express.gr
Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σε ανάλυσή του στην εφημερίδα New York Times, υποστηρίζει ότι οι ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου  δεν διευθέτησαν τίποτε απολύτως και ότι η κυβέρνηση συνασπισμού κατάφερε, ίσως, να παραμείνει στην εξουσία, ωστόσο οι Έλληνες δεν μπορούν να επιλύσουν την τρέχουσα κρίση χρέους από μόνοι τους. Και αυτό συμβαίνει, όπως αναφέρει, επειδή η Ελλάδα, αν και δεν είναι αναμάρτητη, αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως, λόγω της υπεροψίας των Ευρωπαίων αξιωματούχων από πλουσιότερες χώρες, οι οποίοι έπεισαν εαυτούς ότι μπορεί να δημιουργήσουν μια κοινή νομισματική ένωση, χωρίς ενιαία κυβέρνηση.

Και οι ίδιοι αυτοί αξιωματούχοι επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση, εμμένοντας, παρά τις αποδείξεις περί του αντιθέτου, ότι όλα τα προβλήματα της ευρωζώνης προκλήθηκαν από την ανεύθυνη συμπεριφορά των Ελλήνων και ότι τα πάντα θα διορθώνονταν, εάν ο ελληνικός λαός ήταν πρόθυμος να υποφέρει ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Κρούγκμαν, ο οποίος εκτιμά ότι ο μόνος τρόπος επιβίωσης του ευρώ θα ήταν εάν οι Γερμανοί και η ΕΚΤ συνειδητοποιούσαν ότι οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά, δαπανώντας περισσότερα και  αποδεχόμενοι υψηλότερο πληθωρισμό. Εάν όχι, τότε η Ελλάδα θα κατακρημνιστεί στην ιστορία ως το θύμα της ύβρεως άλλων λαών, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου