Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 06:04:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ήδη σε περιβάλλον... δραχμής
Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ήδη σε περιβάλλον... δραχμής
Πηγή: Express.gr
Η ΔΡΑΧΜΗ έχει ήδη επιστρέψει, υπογράμμισε με δηλώσεις του στο Bloomberg ο Ιάσων Μανωλόπουλος, ο Έλληνας διαχειριστής του hedge fund Dromeus Capital Group, που έγραψε το βιβλίο με τίτλο "Το επαχθές χρέος της Ελλάδας". "Η Ελλάδα έχει ήδη επιστρέψει εν μέρει στη δραχμή", σημειώνει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, για τον ιδιωτικό τομέα "η υποτίμηση είναι ήδη γεγονός έως κάποιον βαθμό. "Οι μισθοί έχουν υποχωρήσει κατά 35% και η φορολογία έχει ανέβει. Οπότε, το διαθέσιμο εισόδημα έχει ήδη υποχωρήσει κατά 50% τουλάχιστον. Τα ενοίκια έχουν υποχωρήσει κατά 35-40%".

Όπως αναφέρει, "ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ήδη σε περιβάλλον δραχμής. Η κυβέρνηση, πάλι, όχι. Αν δείτε τις κρατικές δαπάνες, συνεχίζουν να ενισχύονται. Τι τύπου λιτότητα είναι αυτή, όταν ο λογαριασμός για τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου συνεχίζει να αυξάνεται;".  Ο Ι. Μανωλόπουλος εκτιμά ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, ιδίως για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, ενώ περιμένει ακόμη ελλείψεις σε καύσιμα και “black out”. Ο ίδιος εκτιμά, με βάση τις δημοσκοπήσεις, ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση.

"Το χαρτί που παίζουν εδώ και δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ψηφίστε μας ή θα έρθει η καταστροφή. Όμως, ο κόσμος κουράστηκε και δεν το πιστεύει... Οι άνεργοι λένε ας ψηφίσω κάτι διαφορετικό αφού η ζωή μου είναι ήδη κατεστραμμένη".

Σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Ι. Μανωλόπουλος εκτιμά ότι το επόμενο δίμηνο "θα είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την τρόικα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετήσει μια στάση του τύπου ας δούμε εάν ο Τσίπρας θα κρατήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που δεν νομίζω ότι θα το κάνει. Δεν είναι ο Τσε Γκεβάρα".

"Εάν παίξει το παιχνίδι σκληρά, η ΕΕ θα πιέσει για νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα ψάξουν μια τακτική έξοδο της Ελλάδας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013. Αυτό είναι άλλωστε και το βασικό σενάριο. Και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Ιάσων Μανωλόπουλος, διαχειριστής hedge fund Dromeus Capital Group


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου