Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 08:05:34

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Η Citigroup προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ
Η Citigroup προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ
Πηγή: ΑΠΕ  24/05/12-17:29

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας Citigroup, Βίλεμ Μπούιτερ, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2013, στην τελευταία έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις. "Πιστεύουμε τώρα ότι η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ το επόμενο έτος ή το μεθεπόμενο είναι περίπου 50-75% και το περιλαμβάνουμε στις προβλέψεις μας", γράφει ο Μπούιτερ στη εκθεσή του. "Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, αλλά και στις νέες προβλέψεις μας, εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ στις αρχές του 2013, η οποία θα ακολουθηθεί από μια μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός της, με μια απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013 και μια πιο μετριοπαθή ανάκαμψη στη συνέχεια", λέει ο Μπούιτερ. "Πιστεύουμε ότι η μετάδοση μιας αρνητικής οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι αναπόφευκτη και αυτή είναι ήδη η περίπτωση κατά κάποιον τρόπο", λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi.

Μια έξοδος από τη ζώνη του ευρώ της Ελλάδας θα ακολουθήσει "μια μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο 0,5% (...), μια δεύτερη δέσμη μέτρων (ενισχύσεις και μέτρα) για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, ένα πρόγραμμα βοήθειας της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, τράπεζες πιστωτές) για την Ισπανία, και οικονομική στήριξη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές των ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας", σημείωσε. "Πιστεύουμε ότι με τέτοια μέτρα, η έξοδος της Ελλάδας μπορεί να περιοριστεί με τέτοιον τρόπο ώστε καμία άλλη χώρα να μην αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη και ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί", καταλήγει ο οικονομολόγος της Citigroup, ενώ προειδοποιεί ότι "εάν συμβεί αυτή η έξοδος, δεν θα τερματιστεί η κρίση στη ζώνη του ευρώ".


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου