Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:47:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα λέει η Bundesbank
Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στην Ελλάδα λέει η Bundesbank
Πηγή: ΑΠΕ  23/05/12-14:09

Η γερμανική κεντρική τράπεζα, Deutsche Bundesbank, αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή της, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πως "η εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ ανησυχητική", αλλά η διεθνής οικονομική στήριξη της Αθήνας "δεν πρέπει να επεκταθεί περαιτέρω". Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, "θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες", προειδοποιεί επίσης η Μπούντεσμπανκ, σύμφωνα με την οποία, στην περίπτωση αυτή "οι προκλήσεις που θα τεθούν για τη Γερμανία και την ευρωζώνη θα ήταν σημαντικές, αλλά θα μπορούσαν να ξεπεραστούν". "Διακυβεύεται η συνέχιση της καταβολής των (ευρωπαϊκών και διεθνών) αρωγών", προσθέτει.

Για τη γερμανική κεντρική τράπεζα, φαίνεται πως η διακοπή της βοήθειας, συνώνυμη με πτώχευση και βεβαίως με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είναι προτιμότερη από μια χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από τη χώρα. "Μια αισθητή χαλάρωση" των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα έναντι των μεγάλων διεθνών πιστωτών της, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, "θα εξασθενούσε πολύ την εμπιστοσύνη στις συμφωνίες και τις συνθήκες στους κόλπους της νομισματικής ένωσης", σύμφωνα με την έκθεση της Μπούντεσμπανκ. "Το σημερινό πλαίσιο ελέγχου, ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ χωρών- μελών θα ετίθετο τότε θεμελιωδώς υπό αμφισβήτηση", προβλέπει η γερμανική κεντρική τράπεζα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου