Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:47:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Ο Fitch υποβάθμισε 5 ελληνικές τράπεζες
Ο Fitch υποβάθμισε 5 ελληνικές τράπεζες
Πηγή: ΑΠΕ  18/05/12-21:01

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο πέντε ελληνικών τραπεζών σε "CCC" έναντι του "B-" που ήταν προηγουμένως, σύμφωνα με ανακοινωσή του, ενώ υποβάθμισε χθες και το αξιόχρεο του ελληνικού κράτους με τον τον ίδιο τρόπο. "Ο Fitch Ratings υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, της EFG Eurobank Εργασίας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας σε "CCC" από "B-" και το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε "C" από "Β"", αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνούς οίκου.
Τα μέτρα αυτά "αποτελούν συνέχεια της υποβάθμισης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας σε "CCC" από "Β-" που ήταν προηγουμένως, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Fitch.

"Σε περίπτωση που οι νέες βουλευτικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, δεν οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση που θα έχει εντολή να συνεχίσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση θα είναι πιθανή και θα μπορούσε να προκαλέσει και μια απόσυρση της διεθνούς υποστήριξης προς τις ελληνικές τράπεζες", σημειώνει ο Fitch.

"Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει ως πιθανό αποτέλεσμα ευρείες στάσεις πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα και στα κρατικά ομόλογα σε ευρώ", προσθέτει ο διεθνής οίκος. "Η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνέχισαν να παρέχουν ρευστότητα έκτακτης ανάγκης για να αντισταθμίσουν την εκροή καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι σήμερα", σημειώνει ο οίκος, εκτιμώντας ότι οι πέντε υπό επανεξέταση τράπεζες θα είχαν πτωχεύσει χωρίς εξωτερική υποστήριξη. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου