Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:47:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow «Σχέδιο B» εξέτασε η ΒοΕ λόγω φόβου διάλυσης της ευρωζώνης
«Σχέδιο B» εξέτασε η ΒοΕ λόγω φόβου διάλυσης της ευρωζώνης
Πηγή: Express.gr

ΣΧΕΔΙΟ έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης έχει εξετάσει η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE). Σε έκθεση του πιστωτικού ιδρύματος, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο διοικητής του, Μέρβιν Κινγκ, αναφέρει: «Η πιθανότητα ανεξέλεγκτου αποτελέσματος στην ευρωζώνη έχει ήδη επηρεάσει τις αγορές και εξακολουθεί να πλήττει τις προοπτικές της Βρετανίας. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε ότι θα επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα. Μπορεί όμως να χρειαστούν 10 ή 20 χρόνια». Συνυπολογίζοντας τον βαθμό έκθεσης των βρετανικών τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας όσο και η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποκαλύπτουν ότι έχουν ήδη εξετάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση διάλυσης της ζώνης του ευρώ. Υπογραμμίζει πως ό,τι και να γίνει στη νομισματική ένωση, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στο μέλλον και προεξοφλεί ότι «εάν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τότε η Τράπεζα της Αγγλίας θα αντιδράσει και με τρόπους πέραν της ποσοτικής χαλάρωσης».

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για τη βρετανική οικονομία, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά αβέβαιες τις προοπτικές ανάπτυξης. Προσδιορίζει τον ρυθμό ανάπτυξης της Αγγλίας στο 2,7% στη διετία έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,94%. Ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,6% την επόμενη διετία έναντι αρχικής εκτίμησης 1,8%.

 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου