Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 23:02:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Κρούγκμαν: Μέσα στον Ιούνιο η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ
Κρούγκμαν: Μέσα στον Ιούνιο η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ
Πηγή: Express.gr
Την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ πιθανόν μέσα στον επόμενο μήνα προβλέπει ο αμερικανός νομπελίστας Οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν. Με άρθρο του στην εφημερίδα «New York Times», ο Κρούγκμαν  περιγράφει το εφιαλτικό σενάριο για τη χώρας μας καθώς  και το «Τέλος» του ενιαίου νομίσματος. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα γίνει πιθανότατα μέσα στον  Ιούνιο του 2012,  γεγονός που θα επιφέρει ντόμινο εξελίξεων σε Ιταλία και Ισπανία.  Σύμφωνα με τον Paul Krugman  όταν η Ελλάδα εγκαταλείψει το Ευρώ θα πυροδοτηθούν  «καταστροφικές» εξελίξεις, τις οποίες ο νομπελίστας οικονομολόγος περιγράφει στα παρακάτω βήματα:

1. Αναλήψεις τεράστιων ποσών από ισπανικές και ιταλικές τράπεζες, καθώς οι αποταμιευτές θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Γερμανία.

2. Πιθανόν να τεθούν σε εφαρμογή περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών ή για τις μεταφορές χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού. Παράλληλα θα υπάρχουν πιέσεις προς την ΕΚΤ ώστε να διοχετεύσει ρευστότητα προς τις τράπεζες για να μην καταρρεύσουν.

3. Η Γερμανία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα: Να δεχθεί τις δημόσιες απαιτήσεις επί της Ισπανίας και της Ιταλίας ή να κηρύξει το τέλος του ευρώ. Για να υπάρξει ελπίδα στην Ισπανία, θα πρέπει: α) να υπάρξει εγγύηση στο χρέος της, ώστε να κρατηθεί χαμηλά το κόστος δανεισμού και β) υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ώστε να γίνει πιο εφικτή η εξισορρόπηση των τιμών. Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για το Τέλος του Ευρώ.
«Και μιλάμε για μήνες, όχι για χρόνια ώστε να γίνουν αυτά», καταλήγει ο Κρούγκμαν. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου