Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:46:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων ενώ μειώθηκαν των χορηγήσεων το Μάρτιο
Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων ενώ μειώθηκαν των χορηγήσεων το Μάρτιο
Πηγή: Express.gr

AΝΟΔΟ παρουσίασε, το Μάρτιο του 2012, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων παρουσίασε πτώση, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.  Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρουσίασε άνοδο κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,94%. Αποτέλεσμα των παραπάνω εξελίξεων ήταν το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων να αυξηθεί κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,89%.

Όσον αφορά τα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρουσίασε πτώση κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,80% και το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 10,31%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος μειώθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 7,69% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 6,63% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και κατά 35 μονάδες βάσης στο 6,16% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος μειώθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 3,62%. Ως αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων παρουσίασε μείωση κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε, το Μάρτιο του 2012, στο 6,36%.

Αύξηση παρουσίασε, το Μάρτιο του 2012, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο που εφαρμόζεται στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο του συνόλου των δανείων παρουσίασε μείωση.  Ειδικότερα, το Μάρτιο του 2012, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων από νοικοκυριά με διάρκεια έως 2 έτη αυξήθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,61% και το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,63%. 

Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 3,52% για τα στεγαστικά δάνεια, κατά 8 μονάδες βάσης στο 5,19% για τα επιχειρηματικά δάνεια και κατά 7 μονάδες βάσης στο 6,32% για τα επαγγελματικά δάνεια.  Έτσι, το μέσο επιτόκιο του συνόλου των καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μιας ημέρας) παρουσίασε αύξηση κατά 12 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,83%, ενώ το μέσο επιτόκιο του συνόλου των δανείων παρουσίασε πτώση κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,19%.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου