Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:46:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Aυξήθηκαν τα επιτόκια για καταθέσεις προθεσμίας
Aυξήθηκαν τα επιτόκια για καταθέσεις προθεσμίας
Πηγή: Express.gr
Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων το Φεβρουάριο. Οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν την συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων υποχρεώθηκαν να προσφέρουν στην πελατεία τους υψηλότερες αποδόσεις στα καταθετικά προϊόντα. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε το κόστος του χρήματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά καθώς τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν για τον ίδιο μήνα μικρή αποκλιμάκωση των επιτοκίων χορηγήσεων. Πιο αναλυτικά το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων προθεσμίας από νοικοκυριά με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος παρουσίασε άνοδο κατά 0,07% και διαμορφώθηκε στο 4,86%. Ενώ το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων αυξήθηκε κατά 0,05% στο 2,83%.

Όσον αφορά τα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρουσίασε πτώση το Φεβρουάριο του 2012 κατά 0,04% και διαμορφώθηκε στο 15,14%. Αντίθετα, ισόποσο άνοδο παρουσίασε το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό μέχρι 1 έτος, που διαμορφώθηκε σε 8,80% το Φεβρουάριο του 2012, έναντι 8,76% το προηγούμενο μήνα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρουσίασε πτώση κατά 0,04% και διαμορφώθηκε στο 7,86% και το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε κατά 0,03% και διαμορφώθηκε στο 10,34%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,13% στο 7,81% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, 0,16% στο 6,55% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και κατά 0,29% στο 5,81% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος μειώθηκε κατά 0,21% στο 3,77%. Ως αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων παρουσίασε μείωση κατά 0,17% και διαμορφώθηκε, το Φεβρουάριο του 2012, στο 6,45%. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου