Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:00:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Ο Πολωνός κεντρικός Τραπεζίτης προτείνει 2 νομίσματα για την Ελλάδα
Ο Πολωνός κεντρικός Τραπεζίτης προτείνει 2 νομίσματα για την Ελλάδα
Πηγή: ΑΠΕ  28/03/12-23:19

Η στρατηγική της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας είναι "απέλπιδα" και η χώρα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει ένα διπλό νομισματικό σύστημα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα στη γερμανική εφημέριδα Financial Times Deutschland. "Η χώρα μοιάζει να χρειάζεται μια ειδική διευθέτηση ίσως για περιορισμένο χρονικό διάστημα", επεσήμανε ο Μπέλκα στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί τη Πέμπτη.  "Δεν ζητώ να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, όμως για εσωτερικούς σκοπούς θα μπορούσε να εξεταστεί ένα εργαλείο πληρωμών που θα χρησιμοποιείται μέσα στη χώρα, κυρίως από το δημόσιο τομέα".

Σύμφωνα με τον Μπέλκα η στρατηγική της Ευρώπης που πιέζει την Ελλάδα να μειώσει δραστικά τις τιμές και τους μισθούς για να γίνει πιο ανταγωνιστική και να δεχθεί πακέτα διάσωσης είναι "απέλπιδα". Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας επεσήμανε ότι με ένα διπλό νομισματικό σύστημα οι καταθέσεις στις τράπεζες θα παραμείνουν σε ευρώ και δεν θα χάσουν την αξία τους. Όμως οι μισθοί στην Ελλάδα θα πληρώνονται με ένα νέο νόμισμα (δραχμή) το οποίο θα είναι υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ.

Ο Μπέλκα δήλωσε ότι αυτή η "κρυφή υποτίμηση" θα κάνει τις ελληνικές υπηρεσίες και τα προϊόντα πιο φτηνά και πιο ανταγωνιστικά. "Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν και άλλες θυσίες, αλλά τουλάχιστον έτσι θα γίνει με  πολιτισμένο τρόπο", υπογράμμισε. "Πρέπει να κάνουν τον τουρισμό και άλλες υπηρεσίες πιο ελκυστικές.
Η Ελλάδα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της", κατέληξε.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου