Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:46:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow ΕΣΤΕ: Απόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες
ΕΣΤΕ: Απόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες
Πηγή: Express.gr

Απόλυτα καθησυχαστικός για τις καταθέσεις που υπάρχουν στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες των οποίων οι άδειες λειτουργίας ανακλήθηκαν σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) Νικόλαος Μυρτάκης σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

    Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα είπε ο κ. Μυρτάκης, αναφερόμενος στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες, τις Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου- Λήμνου.

    Σημειώνεται ότι η ΤτΕ έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των "παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 3601/2007", καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που αποκαθιστούν τη βιωσιμότητά τους.

    Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον σχετικό νόμο, θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανεύρεση αναδόχου των καταθέσεων συνολικού ύψους περίπου 300 εκατ.ευρω και της μεταφοράς τους σε άλλη τράπεζα. Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν παρουσία στις περιοχές αυτές.

    Ο κ. Μυρτάκης επισήμανε στο ΑΜΠΕ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις υπόλοιπες συνεταιριστικές τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας καθώς βρίσκονται σε καλή οικονομική θέση με «γερούς δείκτες»

    Ο κ. υρτάκης είπε ότι η ΕΣΤΕ προτίθεται σύντομα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις τρεις τράπεζες των οποίων οι άδειες λειτουργίας ανακλήθηκαν.

    Σήμερα η ΕΣΤΕ αριθμεί 25 μέλη, από τα οποία τα 16 είναι Συνεταιριστικές Τράπεζες, τα οκτώ Πιστωτικοί Συνεταιρισμοί και ένα Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου