Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:46:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Νέα χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή «βλέπει» η UBS
Νέα χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή «βλέπει» η UBS
Πηγή: Express.gr
Δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και πιθανή επιστροφή στη δραχμή επισημαίνει σε έκθεσή της η UBS.  Η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απίθανο να συμβεί το 2012 αλλά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013 ή το αργότερο πριν το τέλος του 2014.  Στην έκθεση επισημαίνεται ότι πιθανόν η Ελλάδα να «εξαναγκαστεί» σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη . Στο σενάριο του οίκου UBS αναφέρεται ότι,  μετά το PSI και το «κούρεμα» κατά 53,5% στα ελληνικά ομόλογα, η πραγματική μείωση του χρέους δεν θα ξεπεράσει τα 27 δισ. ευρώ ή 8% με αποτέλεσμα να απαιτηθεί και νέα αναδιάρθρωση (στα ομόλογα που εκδόθηκαν για την ανταλλαγή αλλά και στα διμερή δάνεια στήριξης από τις Ευρωπαϊκές χώρες).  Υπενθυμίζεται ότι στο PSI η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους  υπολογίζεται σε 105 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την UBS, το ελληνικό χρέος θα φθάσει το 2014 σε υψηλότερα επίπεδα από όπου ήταν προ PSI και θα καταλήξει στο 150% του ΑΕΠ το 2020.

Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο σημαντικό haircut στο χρέος από κοινού με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ. Για να μειωθεί στο 120% απαιτείται και «κούρεμα» 50% στα ομόλογα που κατέχει η ΕΕ, γεγονός που θα επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Έτσι, σε συνδυασμό με την «αντίδραση» των Ελλήνων στα νέα μέτρα που θα απαιτηθούν, θα «αναγκάσουν» την Ελλάδα να αποχωρήσει από το Ευρώ .


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου