Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:46:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Εκροή καταθέσεων 5,2 δισ. σημειώθηκε τον Ιανουάριο 2012
Εκροή καταθέσεων 5,2 δισ. σημειώθηκε τον Ιανουάριο 2012
Πηγή: Express.gr
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ επιτάχυνση σημείωσε ο ρυθμός της πιστωτικής συρρίκνωσης προς την πραγματική οικονομία τον Ιανουάριο του 2012, με τις καταθέσεις στο πιστωτικό σύστημα να υποχωρούν για το ίδιο διάστημα κατά 5,2 δισ. ευρώ περίπου.

 Αναλυτικά, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε -3,3% τον Ιανουάριο του 2012 από  -3,1% τον Δεκέμβριο του 2011.

 

Συνολικά, τον Ιανουάριο του 2012 η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 407 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2011: αρνητική καθαρή ροή 150 εκατ. ευρώ).

 

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Ιανουάριο του 2012 ήταν θετική κατά 206 εκατ. ευρώ (Ιανουάριος 2011: θετική καθαρή ροή 160 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε -1,9% από -2% τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων υποχώρησε σε -2,6% από  -1,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου  ύψους ενδο-ομιλικές συναλλαγές, αυξήθηκε σημαντικά σε 10,5% από -5,2% τον προηγούμενο μήνα.

 

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 96 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα (Ιανουάριος 2011: θετική καθαρή ροή 7 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -7,3% από -6,6% τον προηγούμενο μήνα.

 

Αρνητική κατά 516 εκατ. ευρώ ήταν και η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Ιανουάριο του 2012, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 316 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να μειωθεί σε -4,1% τον Ιανουάριο του 2012 (Δεκέμβριος 2011: -3,9%).

 

Νέα μείωση καταθέσεων

 

 Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες σημείωσαν περαιτέρω μείωση τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κλείσουν περισσότερο τις στρόφιγγες των δανείων.

Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι καταθέσεις που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά περίπου 5,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων υποχώρησε τον πρώτο μήνα του 2012 στα 168,9 δισ. ευρω από 174,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2011. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η εκροή των καταθέσεων από τις τράπεζες έφθασε τα 36 δισ. ευρώ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου